Sport ja Ässät totuttelivat liigatempoon

Seppo Hautala / STT

Vaasan Sport ja Porin Ässät yrittivät totutella liigavauhtiin, vaikka pelitaukoa oli molemmilla joukkueilla lähes kuukausi. Vauhdikkaan ja usein sekavan ottelun voittajaksi selviytyi Ässät viimeisen sekunnin maalilla 1–2 (0–1,1–0, 0–1).

Sportin kokoonpano oli sama kuin ennen taukoa joulukuun alussa. Joitakin ketjumuutoksia päävalmentaja Risto Dufva oli sentään tehnyt.

Ässissä muutokset olivat laajempia. KHL:ssäkin pelannut puolustaja Joonas Järvinen pelasi Ässissä ensimmäisen ottelunsa. Peter Tiivola palasi pelaavaan kokoonpanoon kahden kuukauden poissaolon jälkeen.

Laitahyökkääjä Lenni Killinen pelasi erittäin pirteästi kauden ensimmäisen ottelunsa ja Jasse Ikosen ketjuun sijoitettu Leevi Viitala pelasi elämänsä ensimmäisen liigaottelunsa.

– Ensimmäisessä vaihdossa vähän jännitin, mutta sitten jännitys loppui ja peli meni omalla painollaan. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvää peliä, mutta toisessa sorruimme jäähyihin, viittasi Viitala Ässien reippaaseen alivoimaan.

Peliaikaa oli jäljellä muutama sekunnin kymmenys, kun varasijalta kokoonpanoon tullut Aleksi Varttinen laukoi voittomaalin.

– Kyllä meillä oli koko ajan luotto, että teemme vielä maalin, paljasti maalin aikana jäällä ollut Viitala hymyssä suin.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty