Tapparan kasvatti Haapala taas Jokerien sankari

Jokerit kampesi makeaan onnistumiseen KHL-jääkiekkoliigassa, sillä se peittosi Lokomotiv Jaroslavlin 4–3 jatkoajalla. Pisteiden maukkautta lisäsi se, että vielä 1,5 minuuttia ennen kolmannen erän päätössummeria Lokomotiv johti – sitten Henrik Haapala iski rystyllä peräti kaksi maalia.

– Tärkeät maalit Haapalalta loppuun. Hän pelaa nyt vahvuuksillaan, on erittäin hyvä kiekollisena, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli.

Pistesaalistus oli kaikkea muuta kuin heppoinen hupiajelu Jokereilta. Kolmosjakson kärkeen kylmää vettä isäntien niskaan kaatoi Teemu Pulkkinen. Jokerien kasvatti Pulkkinen päätti ylivoimahyökkäyksen suoralla laukauksella poikittaissyötöstä 2–3-maaliin. Osuma oli kautensa Moskovan Dynamossa aloittaneelle Pulkkiselle sesongin kymmenes, mutta ensimmäinen Lokomotiv-paidassa.

– Hyvä matsi kahdelta taitavalta joukkueelta, kovaa taistelua, parhaaseen pelikuntoon vielä toipuva Pulkkinen kuvasi.

Kamppailun voittajaa oli mahdotonta nähdä kaukaa, sillä ensin johti Jokerit, sitten Lokomotiv kahdesti ja sen karku piti aina kalkkiviivoille.

– Kova peli. Vaatimustaso oli korkealla, Jokerien Marjamäki puntaroi.

Haapalan ja Jokerien ketsuppipullo

Ilman Haapalan onnistumisia Jokerit olisi törmännyt viimeistelyvaikeuteen. Se ei edes olisi tullut yllätyksenä, sillä Lokomotivilla on KHL:n paras viisikkopuolustus sekä eliittimaalivahti Edward Pasquale.

Lokomotiv on tilkinnyt maalinsa niin tiiviisti, että se oli päästänyt kiekon maaliinsa koko liigassa muita harvemmin – vain 71 kertaa. Torjujatilaston kärjessä päästettyjä maaleja vertaillessa kanadalainen Pasquale oli ykkönen keskiarvolukemalla 1,59.

– Meillä oli hetken aikaa vaikeata maalinteossa, Marjamäki myönsi varhaisista joulukuun peleistä.

Haapala oli ennen joulua tehnyt vain kaksi maalia. Nyt niitä on koossa jo kuusi, ja lisäksi hän onnistui lauantaina rankkarikisassa.

– Viimeksi teimme kolme maalia ja nyt neljä. Tämä antaa itseluottamusta, se on hyvä, kun keskiviikkona vastassa on SKA, Marjamäki kuvasi.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut