Jokereille vihdoin voitto neljän tappion jälkeen – Granlund ratkaisi Ufalle voiton kahdella osumalla

Jokerit ylsi värikkäiden vaiheiden jälkeen täyteen pistepottiin KHL-jääkiekkoliigassa. Jokerit löi joulutauon jälkeen lauantaina voittomaalikisan myötä 4–3 Severstal Tsherepovetsin.

Jesse Joensuu onnistui rankkareissa kahdesti, kolmessa erässä tehopisteet 2+1 koonnut Henrik Haapala kerran.

– Haapala oli erinomainen. Henkka on tuota parhaimmillaan, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki suitsutti.

– Suuri voitto meille, tulos oli erittäin hyvä. Meillä oli neljä tappiota alla, Marjamäki jatkoi.

Hyvä alku

Helsinkiläissikermän tshekkipakki David Slenicka päätti Severstalin alkupainostuksen laukomalla sinisellä ranteella niin, että Haapala ohjasi 1–0 hyvän maskin turvin.

Isäntien kurotus pisteisiin sai pian ylivoimalla jatkoa, kun Veli-Matti Savinainen tuplasi johdon rebound-osumalla. Vielä ennen avauserän puoliväliä karku merkittiin 3–0:ksi, sillä Haapala jatkoi blokatun laukauksen lähietäisyydeltä maaliin.

– Tehokas alku, kolme maalia, Marjamäki summasi.

Jokerien tehopyrähdys kääntyi puolustustaisteluksi jo avausjakson lopussa, kun venäläisvieraat iskivät kaksi kavennusta. Maalittoman toisen erän jälkeen taisto tiivistyi kolmannen erän kärkeen, kun Severstal punnersi rinnalle läpiajo-osumalla.

– Vastustaja oli askeleen edellä, tosi vaarallinen, vastustajaa luistelusta ja kamppailemisesta kehunut Marjamäki kuvasi.

"Uskon, että tämä aukaisi meitä"

Jokerit hävisi kaksi edellistä otteluaan vieraissa vajaalla pakalla, kun sillä ei ollut kuin kolme ketjua ja viisi puolustajaa koronarajoitusten takia. Nyt miehistöä vahvistivat joukkueen tärkeimmäksi pelaajaksi kehutun Brian O´Neillin lisäksi hyökkääjät Nicklas Jensen ja Henrik Haapala sekä puolustajat Alex Grant ja Viktor Lööv.

Joulukuussa sopimuksen tehnyt Sami Lepistö teki samalla tapanina kauden kotidebyyttinsä. Haapalalla oli taukoa jääharjoitteista peräti kahdeksan päivää.

– Uskon, että tämä aukaisi meitä, voitto antaa varmaan paljon meille, Marjamäki kuvasi.

Marjamäki kertoi Viasatin tv-lähetyksessä olleensa koronakaranteenissa itse peräti 39 vuorokautta. Pelit kuitenkin jatkuvat pian, onneksi.

– Tosi rikkonaista on ollut. Kova vastus tulee taas maanantaina, Marjamäki viittasi Lokomotiv Jaroslavlin kohtaamiseen.

Markus Granlund ahnehti kaksi maalia

Suomalaispelaajat äityivät mukavaan pistetehtailuun jääkiekon KHL:n tapaninpäivän iltapäiväottelussa. Salavat Julajev Ufan Markus Granlund oli ahneimmalla tuulella ja viimeisteli kaksi maalia, kun Ufa kukisti vieraskaukalossa Sibir Novosibirskin maalein 3–1.

Avauserässä Ufan Teemu Hartikainen syötti Pavel Koledovin 1–0-maalin, mutta Sibirin Juuso Puustinen tasoitti nopeasti.

Toisen erän loppupuolella Granlund vei Ufan johtoon, ja Sakari Manninen nappasi syöttöpisteen. Kolmannen erän lopulla Manninen ja Hartikainen pohjustivat Granlundin toisen maalin, jolla Ufa sinetöi voittonsa.

Sibirin suomalaisista Mikael Ruohomaa ja Jyrki Jokipaikka jäivät pisteittä.

Jokerit palaa tänään joulutauolta ja isännöi kello 18 alkaen Severstal Tsherepovetsia.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut