Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Markkasen osumat eivät riittäneet voittoon – Chicago Bulls petti takamiesten tontilta NBA-koripalloliigan avauksessaan

Chicago Bulls ja Lauri Markkanen palasivat tappiolla NBA-koripalloliigaan yli yhdeksän kuukauden tauolta. Markkanen heitti keskiviikon kotiottelussa 21 pistettä kelpo prosentein, mutta Bulls hävisi kauden avauspelin Atlanta Hawksille pistein 104–124.

Bulls lähti otteluun kovasti uusiutuneena, kun seura oli saanut uuden johdon, uuden valmentajan Billy Donovanin ja myös uusia pelaajia. Avaus ei kuitenkaan ollut lupaava, kun vastustaja latoi pelin ensimmäisellä puolikkaalla peräti 83 pistettä.

Bulls petti pahimmin takamiesten tontilta. Zach LaVine kokosi joukkueen karskeimman pistesaaliin, mutta sai kahdeksasta kolmen pisteen heittoyrityksestä vain yhden sisään. Coby White osui kerran seitsemällä yrityksellä.

Donovanin mielestä Bulls hävisi silti pelin omassa päädyssä.

– Emme auttaneet toisiamme tarpeeksi puolustuksessa, sanoi Bullsin päävalmennusdebyytin tehnyt Billy Donovan NBC: lle.

LaVine piiskaa Chicagoa voittoihin

Markkanen jäi kotijoukkueen ainoaksi pelaajaksi, joka taikoi koriin enemmän kuin yhden kolmosen. Hän sai kuudella kolmosella neljä osumaa ja upotti samalla 66,7 prosentin tarkkuudella myös kahden pisteen heitot.

LaVine heitti 22 pistettä, mutta Markkasta huonommalla tarkkuudella. LaVine ei peitellyt pelin jälkeen omaa eikä joukkueen epäonnistumista.

– Vain voitto merkitsee, ja henkilökohtaiset suoritukset ovat toisarvoisia, LaVine totesi Chicago Sun-Timesille .

– Olen mielestäni ollut tässä liigassa keskimääräistä parempi pelaaja viime vuodet, mutten saa siitä tunnustusta, koska emme voita otteluita. Meidän täytyy alkaa voittaa. Se on lääke kaikkiin vaivoihin.

Keskiviikon otteluohjelmassa oli 13 peliä, mutta Houstonin ja Oklahoma Cityn ottelu peruuntui, koska Rocketsissa ei ollut koronatartuntojen ja karanteenimääräysten jälkeen tarpeeksi pelaajia.