Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korisliigan kilpailujärjestelmään muutosta: jatkosarjoja ei pelata, runkosarjan jälkeen koittavat pudotuspelit

Suomen Koripalloliiton liittohallitus on hyväksynyt kokouksessaan miesten Korisliigan seurakokouksen esityksen, joka muuttaa liigan kilpailujärjestelmää vallitsevan koronavirustilanteen takia. Liigan jatkosarjoista luovutaan, ja 22 ottelun runkosarjan jälkeen käynnistyy kahdeksan joukkueen pudotuspelivaihe. Mestari on selvillä viimeistään huhtikuun lopulla.

Korisliiga jäi koronarajoitusten myötä tauolle joulukuun alkupäivinä. Liigassa palataan pelikentille 28. ja 30. joulukuuta, jolloin pelattavien otteluiden järjestävä joukkue saa päättää ottelun pelaamisesta. Uuden vuoden avausviikonloppuna 1.–3. tammikuuta ei pelata, mutta sarja pääsee jälleen vauhtiin 6. tammikuuta.

– Aluehallintovirastojen päätösten mukaisesti joko ilman yleisöä tai rajoitetulla yleisömäärällä, liitto kertoi tammikuun tilanteesta.

Välipäivien otteluohjelma vahvistetaan huomenna perjantaina ja loppukauden otteluohjelma vahvistetaan 30. joulukuuta mennessä.

– Otteluohjelmaa voidaan muuttaa sen vahvistamisen jälkeen ainoastaan, mikäli joukkue on asetettu karanteeniin tai on olemassa viranomaisen päätös, että uudessa otteluajankohdassa otteluun voidaan ottaa yleisöä, liitto tiedottaa.

Runkosarja päättyy 9. maaliskuuta ja kahdeksan parasta etenee pudotuspeleihin. Pudotuspelit avaavien puolivälierien muoto muuttuu paras seitsemästä -muodosta paras viidestä -systeemiin. Välierien, pronssiottelun ja finaalien kilpailumuoto säilyy paras seitsemästä -formaatissa.

Puolivälierät pelataan ajalla 13.–26. maaliskuuta, välierät 29. maaliskuuta–11. huhtikuuta ja pronssipelit sekä finaalit ajalla 14.–29. huhtikuuta.

– Seurat kokivat tärkeäksi, että saamme Korisliigan jälleen käyntiin ja esille mediassa – siksi halu käynnistää pelit mahdollisimman nopeasti oli vahva, kommentoi Suomen Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholm.

– Toisaalta yleisörajoitukset haastavat vahvasti seurojen taloudellista toimintaa, joten halusimme lyhentää kautta sekä kestollisesti että otteluiden lukumäärältä. Samalla merkityksellisten otteluiden eli pudotuspelien painottaminen kevääseen auttaa seuroja taloudellisesti, jos tuolloin otteluihin voidaan yleisöä jälleen ottaa.

Jo aiemmin on päätetty, että sarjasta ei tällä kaudella putoa yksikään joukkue urheilullisin perustein.