Urheilun journalismipalkinnot STT:n Raiko Häyriselle, freelance-dokumentaristi Jussi Eskolalle ja Salon Seudun Sanomien Juha Tuunalle

STT:n toimittaja Raiko Häyrinen sekä freelancevalokuvaaja ja -dokumentaristi Jussi Eskola voittivat Urheilutoimittajain liiton uudet urheilujournalismin tunnustuspalkinnot. Vuoden 2020 urheilutoimittajana palkittiin Salon Seudun Sanomien Juha Tuuna.

Häyrisen artikkeli Marko Yrjövuoresta valittiin vuoden urheilujutuksi ja Eskolan tv-dokumentti Vanha joukkuekuva vuoden digitaaliseksi hitiksi.

Palkintoraati nosti Häyrisen artikkelin erityisansioksi poikkeavan toteutustavan ja perusteellisen taustatyön. STT:n jutussa paljastettiin Yrjövuoren levittäneen harhaanjohtavia väitteitä työtehtävistään.

– Myös huolellisuus ja eteenpäin soljuva sisältö korostuivat perusteellisessa ja pitkässä artikkelissa, palkintoperusteissa todettiin.

Eskolan dokumentti sai kiitosta sekä ideasta että toteutuksesta.

– Dokumentti kertoo tarinan nuorten maajoukkuepelaajien, oman ikäluokkansa huippujen erkanevista urapoluista. Dokumentti ei tuomitse tai kerro, mikä on oikein tai väärin, raati totesi.

Kokoaan suurempi

Tuunan valintaa liitto perusteli tuotteliaisuudella ja kunnianhimolla erityisesti Salon alueen vahvoissa lajeissa kori- ja lentopallossa.

– Yhdessä Olli Mäntylän kanssa Tuuna on tehnyt Salon Seudun Sanomista huomattavasti kokoaan isomman ja merkittävämmän urheilumedian, joka palvelee tuotannollaan lukijoita laaja-alaisesti, raati perusteli valintaa.

Vuoden 2020 tiedottajana palkittiin Hiihtoliiton viestintäpäällikkö Soili Hirvonen, joka on hoitanut tehtävää vuodesta 2015.

Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustukset myönnettiin Keskisuomalaisen pitkäaikaiselle toimittajalle Erkki Kinnuselle ja Iltalehdessä yli 30 vuotta työskenneelle Ilkka Laitiselle.

Kinnunen tunnetaan ennen muuta mäkihyppy- ja hiihtotoimittajana, Laitinen erityisesti jalkapallotoimittajana.

----

Juttua korjattu tiistaina 15.12. klo 12.30. Korjattu jutun otsikosta ja leipätekstin alusta väite, jonka mukaan palkittu Jussi Eskola olisi Ylen palveluksessa. Eskola on freelancevalokuvaaja ja -dokumentaristi, ja Ylen toimittajan kaima.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut