Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Neljä karanteenivuorokautta, viisi harjoitusta ja kaksi peliä h-hetkeen – Nuorten Leijonien MM-kisaodotus jatkuu seuraavaksi Kanadassa

Kahden vuoden takaiset maailmanmestarit Ville Heinola ja Anton Lundell tähdittävät Suomen alle 20-vuotiaiden miesten jääkiekkomaajoukkuetta, joka matkustaa sunnuntaina Kanadaan ja valmistautuu 25. joulukuuta alkaviin MM-kilpailuihin.

Kaksikon kisapaikat ovat olleet selvät pelitaitojen puolesta, mutta kisakoneeseen päästäkseen on pitänyt välttää loukkaantumiset ja koronavirus.

Vuosi sitten HIFK-hyökkääjä Lundell paranteli käsivammansa. Hiipikö mieleen ajatus, että tällä kertaa testitulos peruisi kisamatkan?

– Kyllä se vähän mietitytti, kun ulkomailta on tullut tietoa muiden joukkueiden tartunnoista. Meillä oli hyvä tilanne, koska olimme viikon karanteenissa eli ei ollut oikein mahdollisuuttakaan sairastua, Lundell alleviivasi lauantain virtuaalisessa mediatilaisuudessa.

MM-ehdokkaat suljettiin viime sunnuntaina karanteeniin ja viikoksi pienryhmiin. Lundell harjoitteli neljän pelaajan ryhmässä Keravalla Tuomo Ruudun ja Miika Elomon komennossa.

Lukon Heinolalla ja Mikko Petmanilla oli seuraa vain toisistaan. Ohjelmaan kuului jääharjoitusten lisäksi muun muassa lenkkeilyä.

– Rankka harjoitusviikko, mutta se teki hyvää, puolustaja Heinola tuumi.

Pennasella riitti karsittavaa

Kaikki pelaajat läpäisivät kolme koronavirustestiä, mutta päävalmentaja Antti Pennasella riitti karsittavaa. Kisaehdokkaista maalivahdit Juho Markkanen ja Eetu Randelin, puolustajat Valtteri Pulli ja Rami Määttä sekä hyökkääjät Leevi Aaltonen ja Samuel Valkeejärvi putosivat pois.

– Päätökset ovat haastavia, kun viimeisiä pelaajia valitaan, Pennanen sanoi ottamatta kantaa yksittäisiin pelaajiin.

Kolmen maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja 14 hyökkääjän kisajoukkue kokoontui Vantaalla. Sunnuntaina tilauslennolla Kanadaan matkustavat myös Ruotsi ja Venäjä.

– Meillä on kasvomaskit, etäisyydet ja omat loosit, päävalmentaja painotti.

– Jossain vaiheessa mietimme, menisimmekö Vierumäelle, mutta oli hyvä päätös harjoitella pienryhmissä. Tämä oli kova harjoitusjakso, mutta nyt tulee pitkä tauko, ettemme pääse harjoittelemaan kunnolla.

Karanteenista toiseen

Valtameren takana joukkueita odottaa karanteeni ennen yhteisharjoittelun alkamista.

– Kun pääsemme Kanadaan, jokainen on neljä päivää omassa hotellihuoneessaan. Sieltä ei saa poistua, vaan harjoittelu pitää suunnitella niin, että pelaajat pystyvät pitämään kuntoa yllä, Pennanen avasi.

– Viisi yhteisharjoitusta ja kaksi harjoituspeliä ennen h-hetkeä. On ensiarvoisen tärkeää, miten nuo pystytään hyödyntämään.

Heinolan lisäksi puolustajat Santeri Hatakka ja Mikko Kokkonen, hyökkääjä Aku Räty ja maalivahti Kari Piiroinen kuuluivat viime vuoden joukkueeseen, joka sijoittui Raimo Helmisen komennossa neljänneksi.

– Haluan ottaa johtavan roolin ja pitää pelata hyvin, että ansaitsen tuollaisen maininnan, Heinola viittasi tähtipelaajan asemaan.

Nuorten Leijonien MM-ehdokkaat

Maalivahdit

1 Piiroinen Kari, Tappara/TUTO Hockey

30 Blomqvist Joel, Kärpät/Hermes

31 Taponen Roope, HIFK/K-Espoo

Puolustajat

2 Hatakka Santeri, Ilves

3 Rafkin Ruben, TPS

4 Heinola Ville, Lukko

6 Viro Eemil, TPS

7 Niemelä Topi, Kärpät

10 Puutio Kasper, Kärpät

12 Rajaniemi Matias, Pelicans

35 Kokkonen Mikko, Jukurit

Hyökkääjät

13 Järventie Roby, Ilves

15 Lundell Anton, HIFK

19 Puhakka Petteri, Tappara/TUTO Hockey

20 Helenius Samuel, JYP

21 Pyyhtiä Mikael, TPS

22 Hirvonen Roni, Ässät

23 Petman Mikko, Lukko

27 Pärssinen Juuso, TPS

28 Nikkanen Henri, Jukurit

29 Simontaival Kasper, Tappara/TUTO Hockey

32 Mäntykivi Matias, SaiPa

33 Lambert Brad, JYP

34 Räty Aku, Kärpät

36 Korhonen Benjamin, KalPa