Koronatartunta pitää F1-mestari Hamiltonin sivussa viikonlopun kisasta

Hamiltonilla kerrotaan olevan lieviä oireita koronan takia. AFP / LEHTIKUVA

Janne Lehikoinen / STT

Formula ykkösten maailmanmestaruuden varmistanut brittikuljettaja Lewis Hamilton on antanut positiivisen koronatestinäytteen, kertoi hänen tallinsa Mercedes tiistaina. Hamilton ei aja tämän viikonlopun Sakhirin gp:ssä.

Hamilton testattiin viime viikolla kolme kertaa, ja tulokset olivat negatiivisia. Maanantaiaamuna Hamiltonilla oli kuitenkin lieviä oireita ja samalla paljastui, että hän oli ollut viime viikolla kontaktissa koronatartunnan saaneen ihmisen kanssa. Testi osoitti Hamiltonin saaneen tartunnan, ja lisätesti varmisti asian.

Hamilton on eristyksissä ja voi lieviä oireita lukuun ottamatta hyvin. Sakhirin poissaolon myötä hän ei yllä sivuamaan F1:n yhden kauden voittoennätystä, joka on 13 ja Michael Schumacherin sekä Sebastian Vettelin nimissä. Hamilton on voittanut tämän kauden 15 kisasta 11. Sakhirin jälkeen ajetaan vielä Abu Dhabin gp ensi viikon sunnuntaina, ja mahdollista on, että Hamilton pääsee ajamaan kauden päätöskisassa, mikäli antaa ajoissa negatiivisen näytteen koronatestissä.

– Tuntuu musertavalta, etten pääse kilpailemaan tänä viikonloppuna. Olen nyt eristyksissä kymmenen päivän ajan ja tunnen itseni onnekkaaksi, sillä minulla on vain lieviä oireita ja teen parhaani pysyäkseni kunnossa. Pitäkää kaikki huolta itsestänne, koskaan ei voi olla liian varovainen, Hamilton viestitti Mercedeksen Twitter-tilillä .

– Pikaista paranemista ja voimia! Hamiltonin tallitoveri Valtteri Bottas puolestaan tviittasi toivotuksensa seitsenkertaiselle maailmanmestarille.

Kuka saa himoitun ajopaikan?

Mercedes ilmoittaa myöhemmin, kuka ajaa Bottaksen ohella tallin autoa Sakhirin gp:ssä. Mercedeksen virallinen varakuljettaja on Stoffel Vandoorne, ja tallissa on myös simulaattoriajaja Esteban Gutierrez. Tallin kuljettajamiehistöön kuuluu myös George Russell, mutta Russell ajaa tällä hetkellä Williams-tallissa.

Hamilton on kolmas F1-kuljettaja, jolla kisa jää tällä kaudella väliin koronatartunnan takia. Racing Pointin Sergio Perez oli sivussa Silverstonessa ja saman tallin Lance Stroll Nürburgringillä. Racing Pointin ratissa korvaajana hääri Nico Hülkenberg, joka lienee yksi mahdollinen valinta myös Mercedekselle.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin