Ilves ei viihdy Kaakonkulmalla

SaiPan Urho Vaakanainen juhli 1-0-maaliaan Veikko Loimarannan kanssa. Lauri Heino / LEHTIKUVA

Pasi Peltola / STT

Jääkiekkoliigan kärkijoukkue Ilves kompuroi kerta toisensa jälkeen Kaakonkulmalle kaartaessaan. Tamperelaiset ovat saalistaneet kauden kymmenestä vieraspelistään seitsemästi täyden pistepotin, mutta Kouvolan ja Mikkelin jatkeeksi myös perjantainen matka Lappeenrantaan jäi pisteettömäksi.

Piristymisen merkkejä osoittava SaiPa nikkaroi jo kahteen erään neljän maalin johdon voittaen 4–2 (1–0, 3–0, 0–2).

– Seisovilta jaloilta pelaten ei tässä Liigassa pärjää, kiteytti Ilveksen ongelmat pistepörssin kärkimies Arttu Ruotsalainen.

SaiPaan väliaikaisen paluun tehnyt Boston Bruinsin sopimuspelaaja Urho Vaakanainen, 21, kellotti peliajan 24.54. Liigassa yli 25 minuutin keskiarvolla on pelannut vain HPK:n Elmeri Eronen. SaiPan toisen maalin laukoi ansaitsemallaan rangaistuslaukauksella sentteri Jaakko Lantta, jolle osuma oli kauden kolmas. B- ja A-nuorissa runkosarjapeleissä tasan 200 tehopistettä ja neljän Mestiksen kauden aikana 151 tehopistettä nakuttanut Lantta debytoi SM-liigassa vasta tällä kaudella 24-vuotiaana.

– Pelicansissa pelasin yhden liigajoukkueen harjoituspelin 2016 ja KooKoossa kävin kokeella kesällä 2019, joten tätä ehdittiin odottaa, henkäisi Valkealassa Tuohikotin luomakaukalossa kiekkoaakkoset oppinut Lantta.

Kommentoi