Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Olympiavoittajan harjoitteet ja parempi mieli auttavat Krista Pärmäkoskea – Maastohiihdon ja yhdistetyn maailmancupit käynnistyvät Rukalla

Pohjoismaisten hiihtolajien perinteinen Rukan maailmancup pärähtää kunnolla käyntiin tänään, kun maastohiihtäjät kisaavat sprinttimatkoilla, mäkihyppääjät käyvät karsinnan kimppuun ja yhdistetyssä kilpaillaan kauden ensimmäisistä maailmancupin pisteistä.

Suomen hiihtäjät ovat mitelleet kotimaisissa kilpailuissa, joten kunto kansainvälisellä tasolla on arvoitus.

– Olen tehnyt olympiavoittajan harjoitteita. Niillä on ennenkin hiihdetty Rukalla palkintokorokkeelle, Krista Pärmäkoski tuumi torstain virtuaalisessa lehdistötilaisuudessa.

Pärmäkosken mainitsema olympiavoittaja on Sami Jauhojärvi. Jotain sytykettä Pärmäkoski on kaivannutkin takkuisen syksyn lopuksi, eikä hän ollut tyytyväinen menoonsa viime viikonloppuna Taivalkosken Suomen cupissa.

– Mieli on nyt parempi, ja kunto on parempi, Pärmäkoski sanoi maailmancupin aattona.

Taivalkoskella Pärmäkoski väläytti jopa Rukan väliin jättämistä, mutta on perjantaina viivalla perinteisen sprintissä. Lauantaina naiset hiihtävät kymmenen ja miehet 15 kilometrin perinteisen kilpailun. Sunnuntaina matkat sivakoidaan vapaalla.

Vuosi sitten Pärmäkoski lykki perinteisen kympillä toiseksi.

– Lähtötilanne on nyt erilainen kuin ennen. Nyt minulle olisi podium-sijoitus se, että pääsisin lauantaina kärkikymmenikköön.

Jännitettävää aamusta iltaan

Sprintin aika-ajot käynnistyvät kello 11. Suomen päävalmentaja Teemu Pasanen odottaa useiden suomalaisten etenevän jatkoon ja maailmancupin pisteille.

– Yli viisi miestä pisteille sprintissä ja naisten kilpailuissa pisteille sama määrä, Pasanen paalutti perjantain tavoitteen.

– Normaalimatkan kilpailuissa on vaikeampaa, hän ennakoi.

Ennen sprintin aika-ajoja yhdistetyn miehet hyppäävät koekierroksen ja valmistautuvat puolilta päivin alkavaan kilpailuun.

Sprintin erävaihe käynnistyy kello 13.30 ja yhdistetyn hiihto kello 16. Ilta päättyy mäkihypyn karsinnalla, joka alkaa kello 17.45.

Suomen mäkimiehet avaavat kilpailukautensa Rukalla, koska maajoukkue ei matkustanut viime viikonlopuksi Puolaan. Suurimmat suomalaisodotukset on Antti Aallon harteilla.

Yhdistetyssä Ilkka Herola ja Eero Hirvonen lähtevät ravistelemaan kärjen järjestystä.