Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hirvonen onnistui suomalaisista parhaiten – yhdistetyn maailmancupin varakilpailu sai Rukalla harjoituksen luonteen, sillä sää tuskin heittäytyy hankalaksi

Polvileikkauksesta toipunut Eero Hirvonen avasi yhdistetyn maailmancupin suomalaisista parhaiten. Hirvonen ponnisti Rukan cupviikonlopun varakilpailussa 130 metrin ilmalennon HS142-hyppyristä. Hirvonen oli varakisassa 17:s.

Ilkka Herola oli 125 metrin hypyllä 19:s ja Otto Niittykoski 122,5-metrisellä 24:s. Muilla suomalaisilla hyppy piiputti pahemmin.

Tuloksilla on tuskin mitään merkitystä, sillä sääennusteen mukaan varakilpailuun ei tarvitse viikonlopun aikana turvautua.

Suomalaiset ovat joskus päässeet Rukan cupavaukseen samassa mäessä järjestetyn leirin jälkeen. Nyt suomalaiset pääsivät kotimäkeen vasta kilpailun virallisissa harjoituksissa.

– Ei saatu muihin verrattuna kilpailuetua, kun mäki ei ollut aiemmin hyppykunnossa, Hirvonen totesi.

Suomalaiset pääsivät lumelle ensi kertaa alkuviikosta, mikä Hirvosen mielestä tuntui hypyissä.

– Hyppääminen on siinä mielessä hakemista, että tämä on vielä totuttelua lumituntumaan. Hyppy ei ole vielä kovin vakiintunut, Hirvonen jatkoi.

Totuttelua on vielä muillakin, sillä harjoitusten toiseksi parhaan hypyn ponnistanut Norjan Jarl-Magnus Riiber tuli hylätyksi välinemittauksessa. Saksan Manuel Faisst oli päivän paras 147,5 metrin hypyllä.

Kilpailu kerrallaan kohti päätavoitetta

Hirvonen oli harjoituksen jälkeen tyytyväinen kolmeen asiaan.

– Tulos oli siihen nähden hyvä, että hypyssä on vielä niin paljon korjattavaa. Tuntuu, että minulla on hyvä mahdollisuus myös oikein hyvään hyppyyn, Hirvonen kertoi.

– Hyvää oli myös se, että hyppääminen oli tänään nousujohteista eikä minua satu mihinkään.

Hirvonen kärsi pitkään polvivaivoista, jotka onnistuttiin taltuttamaan keväällä tehdyssä polven tähystysleikkauksessa.

Oberstdorfin 2021 MM-kisat helmi-maaliskuun taitteessa on yhdistetyn hiihtäjien päätavoite, mutta Hirvonen pilkkoo tapansa mukaan kauden pienempiin osiin. Hän valmistautuu kilpailuun kerrallaan.

– Lähestyn kautta niin, että valmistaudun aina siihen kilpailuun, joka on nykyisessä tilanteessa seuraavana kalenterissa, Hirvonen selvitti.

Euroopan koronatilanteessa on parasta varautua kaikkeen, kisojen siirtoihin ja peruuntumisiin sekä matkustusrajoituksiin ja karanteeniuhkaan.

– Luotan, että kilpailu järjestetään, jos se on kilpailukalenterissa. Eli viralliseen peruutukseen asti, Hirvonen selitti asennettaan.

Rukalla yhdistetyn maailmancupin kilpailut hypätään HS142-mäessä. Perjantain kilpailussa hiihto-osuus on vain 5 kilometriä, lauantaina ja sunnuntaina 10 kilometriä.