Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomi parhaalla kilpailijajoukollaan Rukalle – Krista Pärmäkoski ja Iivo Niskanen mukana

Suomen naishiihdon ykkösnimi Krista Pärmäkoski osallistuu Rukalla tällä viikolla käytäviin maailmancupin kilpailuihin. Vielä sunnuntaina Pärmäkoski pyöritteli osallistumistaan tahmean Suomen cupin kilpailun jälkeen, mutta maanantaina hänen nimensä oli Hiihtoliiton nimeämässä urheilijajoukossa.

Pärmäkoski hyytyi sunnuntaina Taivalkosken Suomen cupissa kymmenen kilometrin vapaan kilpailun kolmanneksi lähes puoli minuuttia voittaja Kerttu Niskaselle hävinneenä.

Niskasen ja Pärmäkosken lisäksi Rukalle matkaavat maajoukkuenaiset Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä ja Laura Mononen, kansallisen ryhmän Anni Alakoski, Johanna Matintalo, Riitta-Liisa Roponen ja Susanna Saapunki sekä nuorten kiintiössä Tiia Olkkonen ja Eveliina Piippo.

Mäkihyppy ja yhdistetty täydentävät viikonlopun ohjelman

Kaksinkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen jätti Taivalkoskella hiihdetyn Suomen cupin 14 kilometrin kilpailun väliin varotoimenpiteenä, mutta on mukana Rukalla. Niskasen tähdittämään maajoukkueeseen kuuluvat myös Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Joni Mäki, Markus Vuorela ja Lauri Vuorinen. Mäki voitti lauantain sprintin ja sunnuntain normaalimatkan kilpailun.

Miesten kansallisessa ryhmässä ovat mukana Taivalkoskella kolmannella sijalla säväyttänyt Joel Ikonen, Lauri Lepistö, Juho Mikkonen ja Verneri Suhonen. Nuorten kiintiössä mukaan otettiin Petteri Koivisto ja Miska Poikkimäki.

Maastohiihtäjät ja mäkihyppääjät kilpailevat Rukalla perjantaista sunnuntaihin. Yhdistetyn miehet aloittavat kisarupeaman jo torstaina. Mäkihypyn suomalaiskärkinimenä mukana on Antti Aalto. Yhdistetyssä Ilkka Herola ja Eero Hirvonen kuuluvat joukkueen nimimiehiin.