Jokerien KHL-areenalla tulipalo – kotijoukkue liekeissä päätöserässä, kaatoi Sotshin 3–0

Jokerit voitti HK Sotshin 3 -0. Markku Ulander / LEHTIKUVA

Reima Rautiainen / STT

Jokerit siirtyi kotiyleisömättömään aikaan KHL-jääkiekkoliigassa hulppeasti. Piskuinen ja äänekäs 3 588 katsojan yleisö nautti, kuinka Jokerit päätöserän osumilla löi Sotshin 3–0.

– Kolmas erä – maalipaikat 6–0 meille, alivoimapelimme ja Janis Kalninsin torjunnat olivat hyvää, päävalmentaja Lauri Marjamäki listasi.

Avausosumaa janonnut eteläpäädyn fanikatsomo tyhjennettiin yllättävästi päätöserän edellä. Kovaääniset kausikorttilaiset ohjattiin vakipaikasta seuraavaan kerrokseen.

Syynä täsmäevakuointiin oli sähköpalo. Ilmeisesti sähkötaulu oli oikosulusta johtuen lähtenyt käryämään – kaukalossa taas Jokerien kipinä räjähti roihuun pian käytävän lieskojen kukistuttua jauhesammuttimella.

– Ehdin ajatella, että mihinkäs fanit ovat lähteneet? Että pelataanko niin huonosti? Ja sitten kannustusääni kuuluikin yläkulmasta. Onneksi mitään vakavampaa ei sattunut, valmentaja Marjamäki paljasti.

Fanit ovat arvossaan Jokereille – syystäkin.

– Faniryhmämme on ollut äänekäs. Vaikka yleisöä on lähtenyt tosi paljon pois rajoituksien takia, tuntuu kuin siellä olisi jäljellä 75 prosenttia metelistä, Jokerien hyökkääjä Jesse Joensuu kehui.

"Olisin kova tsemppari"

Kahdessa peräkkäisessä edellisessä ottelussa maalinteossa onnistuneen Joensuun ruuti oli tällä kertaa märkää. Viime kamppailussa hän taiteili videotarkastuksella sinetöidyn osuman mailan varrella, sitä aiemmassa polvisuojaohjauksella.

– Yksi minun vanha opettaja lähetti viestin, että onko seuraava puskumaali? Toivottavasti saisi ihan rannelaukauksella tehtyä, Joensuu veisteli.

Jokereita päävalmensi lauantaina yli kuukauden mittaisen karanteenitauon jälkeen Marjamäki. Tuuraajina kunnostautuivat Jari Kurri, Pekka Kangasalusta ja Juha-Pekka Pajuluoma.

– On ollut vaikeaa seurata joukkuetta sivummalta, Marjamäki myönsi.

Kuudetta kautta Jokereissa pelaava porilaislähtöinen Joensuu pohti, että valmentajista löytyy hienoisia eroja.

– Totta kai vähän muuttuu päävalmentajan vaihtuessa, mutta pelitapa on sama. Kun pelaajat ovat suurelta osin samoja, ei se nyt niin hirveä ero ole. Luulen, että "Late" (Marjamäki) on päättänyt kuitenkin kaikki kokoonpanot ja muut, Joensuu aprikoi.

Laitahyökkääjä Joensuuta ei kylmännyt arvioida sitä, minkälainen sijainen hän olisi nakitettuna vaihtoaitioon luotsiksi.

– Olisin valmentajana varmaan kova tsemppari, joka ei ymmärrä noista pelitavoista mitään. Enkä välttämättä peluutuksestakaan. Mutta kova tsemppari mä olisin, Joensuu murjaisi.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty