Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylös pomppinut Mäki kuittasi voiton Taivalkoskella – "Lauri tiputti lahjan"

Mainiossa syysvireessä oleva Pohti SkiTeamin Joni Mäki voitti maastohiihdon Suomen cupin miesten sprintin Taivalkoskella. Perinteisellä hiihdetyssä kilpailussa riitti draamaa, kun Mäki kaatui välierässä ja hyötyi finaalissa Lauri Vuorisen kaatumisesta. Vuorinen johti finaalia, mutta kaatui, ja hänen sauvansa katkesi.

– Mielenkiintoinen kilpailu oli. Välierä painoi niin, ettei ollut mitään asiaa Laurin mukaan, Mäki kertasi Ylen televisiohaastattelussa finaalin alkua.

– Ajattelin, että kamppailen toisesta sijasta. Lauri tiputti lahjan tuohon samaan kohtaan, missä itse kaaduin välierässä.

Hollolan Urheilijoiden Verneri Suhonen porhalsi toiseksi ja Vuokatti Ski Team Kainuun Juho Mikkonen kolmanneksi. SkiTeam 105:n Vuorinen jäi lopulta neljänneksi kuuden hiihtäjän finaalissa. Hän jäi kärjestä 5,05 sekuntia. Kärkikolmikko mahtui 0,58 sekunnin sisälle puolentoista kilometrin lenkillä.

Mäki tiesi ennen finaalia, että Vuorisen kukistaminen olisi vaikeaa. Sitten kilpakumppanin epäonni koitui Mäen eduksi. Välierän kaatumisen myötä Mäen iskukyky finaaliin oli arvoitus.

– Yritin hölkytellä happoja pois ja ajattelin, että olen melko aseeton Lauria vastaan finaalissa. Kaikkea voi käydä. Laurilta varmasti paras taktiikka oli lähteä kovaa finaaliin.

Mäki ei ollut täysin tyytyväinen suorituksiinsa vaan ihmetteli voimantuoton karkaamista väärään suuntaan.

– Menin enemmän ylöspäin kuin eteenpäin, Mäki naurahti.

Voitto lipesi Matintalolta

Myös naisten kilpailussa rytisi. Finaalia johtanut Pöytyän Urheilijoiden Johanna Matintalo kaatui puolentoista kilometrin reitin puolivälin tienoilla alamäessä ja pilasi kilpailunsa. Hän jäi kuuden hiihtäjän finaalissa viimeiseksi.

Vuokatti Ski Team Kainuun Katri Lylynperä hiihti voittoon 1,27 sekunnin erolla ennen Vieremän Koiton Kerttu Niskasta. Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen oli kolmas.

– Laskut olivat haastavia ja tosi jäässä. En päässyt finaalissa haluamalleni paikalle, Lylynperä kertasi.

Lopulta Matintalon kaatuminen avasi väylän muille. Lylynperä ja muut Suomen kärkikaartin hiihtäjät tähtäävät Rukalle, missä hiihdetään ensi viikolla maailmancupin pisteistä.

Rukalla ohjelmassa on muun muassa sprintti, mutta sitä ennen Taivalkoskella hiihdetään vielä sunnuntaina vapaan kilpailut. Naiset lykkivät sunnuntaina kymmenen ja miehet 15 kilometriä.

– Oma karsinta huolestuttaa. Pitää saada siihen enemmän panoksia, Lylynperä ruoti sprinttikuntoaan.