Pääkaupunkiseudun koronatoimet tietävät Susijengille yleisötöntä EM-karsintaa – myös Jokerit ilman katsojia

Koripallon miesten EM-karsinnat pelataan marraskuun lopussa Espoossa niin sanotussa koronakuplassa ilman yleisöä. Pääkaupunkiseudun uudet yleisörajoitukset kieltävät yli 20 hengen yleisötapahtumien järjestämisen ensi maanantaista eli marraskuun 23. päivästä lähtien. Rajoitukset jatkuvat joulukuun 13. päivään.

Suomi kohtaa EM-karsinnoissa Espoossa 28. marraskuuta Georgian ja kaksi päivää myöhemmin Serbian. Otteluiden lipunmyynti on keskeytetty, ja jo lipun hankkineita Koripalloliitto kehottaa olemaan yhteydessä Lippu.fi :n asiakaspalveluun.

Pääkaupunkiseudun kuntien on todettu siirtyneen koronaviruksen kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen, ja viranomaiset ilmoittivat uusista toimenpiteistä viruksen leviämisen estämiseksi. Toimenpiteisiin lukeutuu muun muassa yleisötapahtumien rajoittaminen.

Jokerit kertoi jatkavansa jääkiekon KHL-liigan kotiotteluita ensi viikosta alkaen ilman yleisöä. Lauantain kotipeli HK Sotshia vastaan pelataan normaalisti, mutta maanantain peli Dinamo Moskovaa vastaan kiekkoillaan jo tyhjille katsomoille. Yleisö ei pääse myöskään Salavat Julajev -peliin 2. joulukuuta.

Kotimaan Liigan HIFK puolestaan siirtää loppukuun kaksi kotipeliään tammikuulle. Ensi keskiviikon SaiPa-ottelu siirtyy tammikuun 5. päivään ja perjantain Kärpät-ottelu tammikuun 20. päivään.

Miesten Korisliigan kärkijoukkueen Helsinki Seagullsin osalta viranomaispäätöksellä ei ole vaikutusta, sillä Seagullsilla ei ole ajalla 23. marraskuuta–13. joulukuuta ohjelmassa yhtään kotiottelua.

Salibandyn pääsarjojen eli F-liigojen ottelut pelataan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ilman yleisöä rajoitusten aikana.

Harrastepuolella yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien toiminta keskeytetään pääkaupunkiseudulla maanantaista alkaen kolmeksi viikoksi. Myöskään aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä tuona ajanjaksona.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut