Mediaväite: MM-jääkiekko siirretään Valko-Venäjältä Moskovaan

IIHF:n puheenjohtajan Rene Faselin mukaan asiantuntijaraportit aiheuttivat vakavia keskusteluja. AFP / LEHTIKUVA

STT

Jääkiekkojulkaisu The Hockey Newsin toimittaja Ryan Kennedy kertoi Twitter-tilillään torstaina, että kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ottaa ensi vuoden MM-isännyyden Valko-Venäjältä. Kennedyn mukaan Valko-Venäjän isännyys siirretään Moskovaan.

– (IIHF:n puheenjohtaja) Rene Fasel menee Venäjälle tapaamaan Venäjän jääkiekkoliiton puheenjohtajaa Vladislav Tretjakia. Toinen MM-isäntä Latvia pitää ottelunsa, Kennedy tviittasi.

Valko-Venäjän MM-kisajärjestäjyys on herättänyt vastustusta Latviassa ja ympäri maailmaa Valko-Venäjän elokuisten presidentinvaalien jälkeen. Itsevaltaisin ottein maata johtava Aljaksandr Lukashenka voitti virallisesti vaalit, mutta laajasti manipuloiduksi tuomittu vaalitulos on nostattanut yhä jatkuvan mielenosoitusten aallon, johon hallinto on vastannut kovin ottein.

IIHF:n hallitus on ollut koolla, mutta tietojen mukaan liitto on lykännyt päätöstä ensi kevään MM-kisojen kohtalosta. Valko-Venäjän kisaisännyyden lisäksi koronapandemia aiheuttaa epävarmuutta, jonka vuoksi IIHF katsoi tarvitsevansa lisää aikaa ennen päätösten tekemistä.

IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola kiistää MTV Urheilulle , että IIHF:n hallitus olisi keskustellut kisojen siirtämisestä Moskovaan. Kummola näkee Venäjän kisaisännyyden epätodennäköisenä maan koronatilanteen myötä, ja Kummola huomauttaa lisäksi MTV:lle, että Venäjä on tukenut Lukashenkaa.

– Olisihan se absurdia, jos Venäjä ottaisi Valko-Venäjän kisat, Kummola sanoi.

Kummola myös totesi, että hänen tietojensa mukaan Tretjak on tällä hetkellä Zürichissä, ei Venäjällä.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty