Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Bayern Münchenin Manuel Neuer tuuppaa Sepp Maierin otteluennätyksen historiaan

Bayern Münchenin maalivahdilla Manuel Neuerilla on tiistaina mahdollisuus heivata legendaarisen Sepp Maierin maaotteluennätys historiaan, kun Saksa kohtaa jalkapallon Kansojen liigassa Espanjan Sevillassa.

Maier torjui maaottelu-urallaan ennätyksellisesti 95 ottelussa 1966–79. Neuer nousi hänen rinnalleen, kun Saksa voitti lauantaina Leipzigissa Ukrainan.

Maier, 76, odottaa Neuerin ennätystä ja toivoo tämän yltävän urallaan yli sataan peliin.

– On jo korkea aika, että ennätys menee rikki. Siitä on jo 41 vuotta, ja haluan päästä onnittelemaan Neueria uudesta ennätyksestä, Maier kommentoi Neuerin tilaisuutta uutistoimisto DPA:lle.

Maier laskee, että Neuer vie maalivahtien otteluennätyksen korskeasti uusille lukemille seitsemän kuukauden kuluttua alkavassa EM-turnauksessa. Eikä ura näytä päättyvän siihen.

– Eihän hänessä ole mitään vikaa, Maier arvioi Neuerin jatkoa.

Maier saavutti urallaan maailmanmestaruuden 1974, Euroopan mestaruuden 1972, kolme Euroopan cupin voittoa ja neljä Saksan mestaruutta Bayern Münchenissä.

Ylimääräinen kenttäpelaaja

Neuer, 34, nousi Saksan maajoukkueeseen 2009. Hänellä ei ole Maierin kaltaista maajoukkuemenestystä, mutta hän on torjunut Bayern Münchenille kaksi Mestarien liigan voittoa ja kahdeksan Saksan mestaruutta.

Maajoukkueessa hän on torjunut 41 nollapeliä.

Neuer tunnetaan itsevarmuudesta, jolla hän osallistuu peliin myös rangaistusalueen ulkopuolella. Bayernin puheenjohtajan Karl-Heinz Rummeniggen mukaan Neuerin pallonkäsittelytaito on niin hyvä, että joukkueen entinen valmentaja Pep Guardiola kaavaili häntä jopa keskikenttäpelaajaksi.

– Guardiola suunnitteli ihan vakavasti, että hän olisi laittanut Neuerin jossain pelissä keskikentälle. Sain vaivoin puhuttua hänet ympäri, Rummenigge paljasti haastattelussaan helmikuussa.