Romanian ja Norjan ottelu peruuntui Kansojen liigassa, Norjan viranomaiset vaativat maajoukkueelta maan koronasääntöjen noudattamista

Norjan joukkue oli altistunut koronavirukselle, koska sen puolustaja Omar Elabdellaouin testitulos oli positiivinen. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Romanian ja Norjan ottelu jalkapallon miesten Kansojen liigassa jää tänään pelaamatta. Norjalaisviranomaiset vaativat, että Norjan jalkapalloliitto noudattaa kotimaansa koronavirussääntöjä. Maajoukkue oli altistunut koronavirukselle, koska sen puolustaja Omar Elabdellaouin testitulos oli positiivinen.

– Ottelua ei voida pelata, Euroopan jalkapalloliitto Uefa vahvisti, koska Norjan joukkue ei voinut matkustaa Bukarestiin.

Norjan terveysministeri Bent Hoie muistutti maansa jalkapalloliittoa, että koronavirukselle altistuneet on asetettava omaehtoiseen karanteeniin, eivätkä jalkapalloilijat voi sivuuttaa ohjeistusta.

Norja ei pelannut keskiviikkona maaotteluaan Israelia vastaan, koska vastustajan riveissä oli paljastunut koronatartunta. Ensi keskiviikkona Norjan on määrä kohdata Itävalta Kansojen liigan päätöspelissään Wienissä, mutta pelaaminen on epävarmaa.

Itävalta ja Norja ovat tasapistein B-liigan ykköslohkon johdossa ennen sunnuntain Itävalta–Pohjois-Irlanti-ottelua.

Kansojen liigassa pelataan illalla 17 ottelua. Suomi pelaa B-liigassa Bulgarian vieraana, ja samassa lohkossa pelataan myös Wales–Irlanti.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty