Lukko vei, Ässät vikisi

Sami Aittokallio sai nimittäin poimia kiekon takaansa seitsemän kertaa. Juha Sinisalo / LEHTIKUVA

Asko Tanhuanpää / STT

Vanha sanonta, missä kaveria viedään kuin pässiä narusta, istui lauantaina täydellisesti Rauman jäähalliin. Tässä tapauksessa viejä oli Lukko ja pässi puolestaan Ässät.

Liigaottelun loppunumerot 9–1 eivät jätä mitään sanaa selittelylle.

Ottelua oli käyty ainoastaan neljä minuuttia ja yhdeksän sekuntia, kun Rasmus Tirronen luisteli vaihtoaitioon Ässien maalilta. Peli oli siinä vaiheessa 2–0 Lukolle, mutta maalivahdin vaihtokaan ei auttanut. Tirkkosen tilalle tullut Sami Aittokallio sai nimittäin poimia kiekon takaansa vielä seitsemän kertaa.

Lukko hävisi edellisen ottelunsa vieraissa KalPalle, mutta nyt mukana olivat myös raumalaisten maajoukkuepelaajat, ja jälki oli sen mukaista. Lauantaisen perusteella Lukon peli kaipasi erityisesti huippukuntoista Eetu Koivistoista mitenkään Aleksi Saarelaa, Vili Saarijärveä ja Lukas Klokia vähättelemättä.

– Koko joukkue halusi nyt näyttää, mitä me olemme parhaimmillamme. Nyt ei jäällä ollut yhtään huonoa pelaajaa. Halu tehdä yhdessä näkyi kaikessa, Lukon vastuuvalmentaja Pekka Virta tiivisti.

Lukko on ollut kuluvalla kaudella Liigan ylivoimaisesti paras alivoimatappaja, mutta nyt raumalaiset kunnostautuivat myös miesylivoimalla – raumalaisten yhdeksästä maalista kuusi syntyi Ässien pelaajan istuessa jäähypenkillä.

Kotijoukkueen maalintekijät Ässiä vastaan olivat Vili Saarijärvi, Heikki Liedes, Eetu Koivistoinen, Robin Press (2), Daniel Audette, Sebastian Repo (2) ja Pavol Skalicky. Ässien ainokaisen viimeisteli Miro Mäkinen.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty