Valkeejärvi johdatti liigauransa avausmaalilla JYPin tärkeään voittoon – "Olin haukkana paikalla"

Aki Hietavala / STT

JYP katkaisi viiden ottelun tappioputkensa miesten jääkiekkoliigassa lauantaina, kun Jukurit kellistyi kotikaukalossa maalein 3–0.

Keskisuomalaisten toisesta osumasta vastasi Samuel Valkeejärvi. 19-vuotiaalle hyökkääjälle maali oli ensimmäinen liigatasolla.

– Saatiin katkaistua kaverin hyökkäys meidän siniviivallamme. Siitä Brad (Lambert) nousi ja teki komean haaston. Olin heti haukkana paikalla ja sain lyötyä aika rauhassa tyhjiin. Tietenkin tämä tuo itseluottamusta tuleviin peleihin, Valkeejärvi summasi.

JYPin muista maaleista vastasivat Aleksi Salonen ja Jerry Turkulainen, joka rankaisi alivoimalla Jukureiden rajusta virheestä.

– Ottaa pannuun ja paljon. Joukkueen peli-ilme oli hyvä, mutta teimme muutaman pahan virheen. Myös ylivoima tökki tänään. Se viimeinen kliimaksi maalinteon muodossa jäi uupumaan. Kiekkoa pitäisi vain laittaa sisään, Jukureiden päävalmentaja Marko Kauppinen ruoti.

Jukurit loi ison tukun maalipaikkoja, mutta JYP-vahti Markus Ruusu venyi 36 kertaa kiekon tielle virkaveli Sami Rajaniemen torjuessa 15 kiekkoa.

– Olimme kärsivällisiä puolustuspäässä ja tehokkaita hyökkäyksessä. Puolustukseen on myös keskitytty viime aikoina harjoituksissa. Ruusu oli mieletön maalilla, Valkeejärvi totesi.

Kommentoi