Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsin jalkapallomaajoukkueen päävalmentajalla koronatartunta

Ruotsin jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Janne Andersson on saanut positiivisen tuloksen koronavirustestissä. Ruotsi kohtaa tänään illalla maaottelussa Tanskan, ja joukkuetta valmentaa ottelussa kakkosluotsi Peter Wettergren.

Andersson, 58, on ollut kotikaranteenissa viime päivät, sillä hänen läheisellään todettiin koronatartunta. Eilinen testi paljasti sitten Anderssonin saaneen tartunnan.

– Janne voi kohtuullisen hyvin. Hän pysyy karanteenissa eikä pääse tähän vierasotteluun, Ruotsin maajoukkueen lääkäri Anders Valentin kertoi Ruotsin jalkapalloliiton sivuilla .

Ruotsi kohtaa marraskuun ottelurupeamassaan vielä Kroatian kotikentällä lauantaina ja Ranskan vieraissa tiistaina. Ottelut ovat Kansojen liigan pelejä.

Ruotsia isännöivä Tanska on sekin koronan kourissa, sillä joukkueessa todettiin tartunta ja karanteenissa on kaikkiaan yhdeksän pelaajaa sekä valmentajat. Ruotsin pelaajisto on välttynyt positiivisilta testituloksilta.

Korona riepottelee myös Tshekin jalkapallomaajoukkuetta

Tshekin jalkapallomaajoukkue on menettänyt koronatartuntojen takia useita pelaajia ennen illan maaottelua Saksaa vastaan. Päävalmentaja Jaroslav Silhavyn tiedossa oli kolme tartuntatapausta jo ennen maajoukkuevalintoja, ja sen jälkeen on ilmennyt ainakin kolme uutta tartuntaa.

Silhavy nimesi vieraspeliin Saksaa vastaan ja myöhemmin tässä kuussa pelattaviin Kansojen liigan otteluihin Israelia ja Slovakiaa vastaan 26 pelaajan ryhmän.

Valintojen jälkeen maalivahti Filip Nguyen ja keskikenttäpelaaja David Pavelka joutuivat luopumaan maaottelutehtävistä positiivisten koronanäytteiden takia.

– Tiistain koronatesteissä paljastui vielä yksi positiivinen näyte, Tshekin jalkapalloliitto ilmoitti keskiviikkona.

Tshekkimedian mukaan Legia Varsovan hyökkääjän Tomas Pekhartin näyte olisi ollut positiivinen.

Koronavirus on levinnyt Tshekissä rajusti loka-marraskuussa. Maan hallitus keskeytti jalkapallon kuukaudeksi ennen kuin kaksi ylintä sarjatasoa saivat palata koronatauolta viime viikonloppuna.

Tshekki kohtaa Saksan tänään Leipzigissä, Israelin sunnuntaina Plzenissä ja Slovakian 18. marraskuuta samassa paikassa.