Jokerit taipui SKA:lle vajaamiehisenä varamiehillä – "Tällä joukkueella oli kolmen päivän rupeama"

SKA-pelissä Jokereissa teki kauden KHL-debyyttinsä yhdeksän pelaajaa. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Tomi Siren / STT

Jokerien varamiehinen ja jopa pop up -tyyppinen joukkue taipui KHL-jääkiekkoliigassa tiistaina 1–4-tappioon SKA:lle.

Koronakaranteenin takia kokoonpanojaan rajusti rukanneen joukkueen ainoan maalin viimeisteli Suomi-sarjan Porvoon Hunterista värvätty Mika Partanen, joka toisessa vaihdossaan tasoitti 1–1:een.

– Hieno fiilis oli päästä pelaamaan, kun ei tiedä, pääseekö enää toista kertaa KHL:ään, Partanen kertoi.

– Ei tuo tempo ihan shokkina tullut, Partanen väitti.

Karenteenivajeen takia pikavärvätyt pelastivat paljon, Partasen lisäksi KHL-debyytin Jokerien paidassa tekivät organisaatioon kuuluvat Mathias Hänninen, Rasmus Lahnaviik, Eetu Mäki, Nuutti Viitasalo, Mico Luoto ja Jaako Manninen.

"Tämä oli hauskaa"

Partasen lisäksi Jokereissa koeajalla tiistaina kunnostautuivat Joonas Järvinen ja Matias Myttynen, jotka molemmat ovat aiemmin pelanneet KHL:ssä.

Kokoonpanon konkari- ja vakio-osastoon kuului puolustaja Mikko Lehtonen, joka on joukkueensa pistekakkonen 8+8-saldolla.

– Tämä oli hauskaa. Tällä joukkueella oli kolmen päivän rupeama, Lehtonen taustoitti pikakokoontumista Viasatin tv-lähetyksessä.

Tiistaista kamppailua erikoisine kokoonpanoineen seurasi lehtereiltä 4 190 katsojaa, joka on Jokerien korona-ajan yleisöennätys.

Valmennuskin uusiksi

Jokerien valmennuskin meni SKA-peliin uusiksi niin, että päävalmentajana Lauri Marjamäen paikalla operoi seuran U20-joukkueen päävalmentaja Tero Määttä.

Poikkeuksellisesti Jokerien kehitysvalmentaja Tomi Mäki ja pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen toimivat Määtän apuna valmennuksessa vaihtoaitiossa.

– Haastavaa on ollut. Joka päivä voi kaikki muuttua, tulla vaikka viesti, että ei voi mennä treeneihin, Lehtonen kuvasi käänteitä.

– Mutta en valita. Saa pelata jääkiekkoa tällaisessa seurassa ja liigassa, Lehtonen hehkutti.

Kamppailun edetessä paremmuus kumpusi väkisin esiin. Jokerit taisteli ja sinnitteli, mutta maaliero kasvoi vääjäämättömästi.

Toisen erän lopussa Jokereilla oli vielä pieni sauma nousta voittotaistoon, kun Henri Ikonen syötti Partaselle tuhannen taalan paikan. Jokerien 2–3-kavennuksen kuitenkin esti lähitorjunnallaan SKA:n ykkösmaalivahti Mihail Berdin.

– Vastustaja oli huippuluokkaa, Lehtonen kiteytti.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty