Armeijan väsyttämälle Oskar Kirmekselle värisuora Jyväskylän SM-kisoista – "Aamulla olin sitä mieltä, että voisi olla vaarallista kisata"

Oskar ja Robert Kirmes poistuivat kisoista mitalit kaulassa kumpikin. Roni Rekomaa / LEHTIKUVA

STT

Lauantaina telinevoimistelun kuusiottelun SM-kultaa voittanut Espoon Telinetaitureiden Oskar Kirmes oli väkevä myös yksittäisillä telineillä, kun miesten telinekohtaiset SM-mitalit ratkottiin sunnuntaina. Kuusiottelun Suomen mestaruuden lisäksi Kirmes poistuu Jyväskylästä rekin SM-kullan, renkaiden hopeamitalin ja nojapuiden pronssimitalin kanssa. Nojapuiden kolmossijan hän jakoi Tampereen Sisun Tarmo Kanervan kanssa.

– Melkein kaikilla telineillä piti helpottaa aika paljon sarjojani, kroppa oli sen verran väsynyt. Aamulla olin jopa sitä mieltä, että voisi olla vaarallista kisata tänään. Kun sai aamukahvit juotua ja aamupalan syötyä, olin kuitenkin sitä mieltä, että pystyn kilpailemaan, armeijan metsäleiriltä kisaamaan saapunut Kirmes sanoi Voimisteluliiton tiedotteessa.

Myös muut kuusiottelun menestyjät olivat sunnuntaina vahvoja. Kuusiottelun pronssimitalisti Elias Koski saavutti nojapuilla kultamitalin ja rekillä hopeaa. Kirmeksen veljeksistä ottelussa hopealle jäänyt Robert Kirmes ylsi permannolla hopealle ja rekillä pronssille.

Miesten telinevoimistelun kilpailuvuosi päättyy joulukuussa EM-kilpailuihin. SM-viikonlopun suoritukset huomioidaan kokonaisuutena Suomen EM-urheilijoiden valinnoissa.

Kommentoi