Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansallisen liigan parhaasta joukkueesta ei epäselvyyttä – Åland United voitti tuplamestaruuden

Åland United sinetöi jalkapallon Kansallisen liigan päätöskierroksella asemansa Suomen parhaana yltämällä tuplaan. Ahvenanmaalaissikermä kiri Hongan kotikentällä 0–1-tappiotilanteesta 3–1-voittoon ja mestaruuteen. Kuukausi sitten Suomen cupin finaalissa ÅU löi Tikkurilan Palloseuran, jolle jäi myös liigakaudesta käteen hopeiset mitalit.

– Aivan uskomatonta. Meillä on kaksi pronssia takana. Sitä ennen en ollut voittanut yhtään mitään. Kolmen vuoden kova työ palkitaan, Åland Unitedin maajoukkuemaalivahti Anna Tamminen riemuitsi.

Edellisen kerran Åland United ylsi mestariksi liigassa 2013. Ensimmäisen mestaruutensa se saavutti 2009. Kuluvaan kauteen päättyi päävalmentaja Samuel Fagerholmin kolmen vuoden jakso.

– Matka ei ole ollut helppo. Nytkin olimme tappiolla, mutta nousimme. Mikä mestaruus! Fagerholm hehkutti.

Yleisö 12. pelaaja

Yleisöä Tapiolan urheilupuistossa oli 245 katsojaa. Pelin aikana kuului muutamia Honkaa kannustavia huutoja, mutta yhtenäisestä ja äänekkäästä tuesta läpi kamppailun vastasi piskuinen ahvenanmaalaisten katsojien ryhmä.

– Aivan mahtavaa. En voi muuta kuin kiittää kaikkia ahvenanmaalaisia, jotka tulivat tänne kannustamaan, Tamminen kehui.

Tammisen mukaan joukkue on saanut läpi kauden merkittävää tukea katsomosta. Jokaisessa kotipelissä on ollut koronaviruspandemiasta huolimatta reilut 400 katsojaa siivittämässä pelaajia parempaan.

– On ihan mahtavan siistiä, että miten yhteisö Ahvenanmaalla elää meidän mukana koko ajan. He nauttivat kun voitamme, ja jos ei mene hyvin, silti he ovat tukenamme, Tamminen taustoitti.

– Oli aivan huikeaa nyt. Tämä oli vieraspeli, mutta tuntui ihan kotipeliltä. Meidän fanit olivat paljon äänekkäämpiä – oli rumpua ja helistintä – aivan mahtavaa. He ovat 12. pelaaja kentällä, Tamminen kiitti.

Hopealle jäänyt TiPS pelasi päätöskierroksella 1–1-tasapelin pronssimitalit varmistaneen Kuopion Palloseuran vieraana. Hopea oli TiPSin historian ensimmäinen mitali. Sarjan kolmannen Palloseuran kohtalo oli harmillisempi, sillä TPS jäi sarjajumboksi ja putoaa Ykköseen.