Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MLS-seuran seksuaalisen häirinnän selvitys paljasti epäasiallista käytöstä

Jalkapallon Pohjois-Amerikan MLS-sarjassa pelaava New York City FC sai valmiiksi selvityksen seurassa tapahtuneesta seksuaalisesta häirinnästä ja myöntää häirintää tapahtuneen. Seura lupaa muuttaa työilmapiiriään. Selvitys liittyy tapaukseen, jossa pelaajajoukkoa syytettiin seurassa työharjoittelussa olleen naisen häiritsemisestä.

Pelaajista tunnetuin on espanjalainen David Villa, joka edusti yhdysvaltalaisjoukkuetta vuosina 2015–18. Hän siirtyi sittemmin Japaniin ja on jo lopettanut peliuransa.

– Käytös sisälsi tarpeetonta fyysistä kontaktia, kiusaamista sekä kommentteja vaatteista ja ulkonäöstä, New York City FC kertoi tiedotteessaan.

Seuran mukaan tällainen käytös oli sopimatonta ja mahdotonta hyväksyä.

Asia nousi esiin heinäkuussa. 38-vuotias Villa kielsi tuolloin syytökset. Hänen taustajoukkonsa kommentoivat asiaa perjantaina.

– David on ottanut asian erittäin vakavasti ja toiminut yhteistyössä tutkinnassa. Mutta kuten hän on sanonut alusta lähtien, nämä syytökset ovat täysin vääriä.

Häirinnän kohteena ollut nainen esiintyy julkisuudessa nimimerkillä "Skyler B", jonka turvin hän kommentoi asiaa Twitterissä.

– Ne päivät, jolloin hän ei tarttunut minuun tai häirinnyt minua verbaalisesti, olivat harvassa, hän kirjoitti kesällä.

– Naiset, jotka ovat tarpeeksi rohkeita kertomaan tarinansa näin kovalla äänellä, ovat sankareitani.

Villa on Espanjan maajoukkueen kaikkien aikojen paras maalintekijä, maailmanmestari ja Euroopan mestari. Hän viimeisteli 98 maaottelussa 59 maalia vuosina 2005–17.