Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuorten leijonien päävalmentaja kiittää pelaajien asennetta – hymyt eivät sammuneet Malmön Ruotsi-otteluiden peruuntumiseen

Ruotsalaiskiekkoilijoiden koronatartunnat osuivat kipeästi myös Suomen nuorten maajoukkueeseen, kun MM-kisoihin valmistautuvalta ryhmältä jäivät tärkeät loppuviikon maaottelut pelaamatta.

Ruotsin 20-vuotiaiden maajoukkueelle tehdyissä testeissä löytyi kaksi koronatartuntaa. Ne estivät perjantain, lauantain ja sunnuntain maaottelut, jotka oli tarkoitus pelata Malmössä.

– Kaikki tietenkin toivoivat, että olisi päästy pelaamaan. Sille ei kuitenkaan mahda mitään, että nyt kävi näin, päävalmentaja Antti Pennanen kommentoi tilannetta STT:lle puhelimessa.

– Asia oli helppo hyväksyä, kun Ruotsin viranomaiset päättivät, ettemme voi tässä tilanteessa pelata.

Pennasen mielestä joukkue kohtasi takaiskun kiitettävällä tavalla.

– Kaikki ovat varmasti pettyneitä. Johtoryhmä ja myös pelaajat suhtautuivat silti tilanteeseen hienosti. Kaikki keskittyivät olennaiseen, ei ollut turhaa valitusta ja näkyi hymyäkin huulilla. Kiitos siitä kaikille, Pennanen jatkoi.

Jäätreeniä ja palavereita

Nuorten maajoukkue matkusti Ruotsiin tiistaina. Leiriohjelmassa oli sen jälkeen harjoituksia ja palavereita, eikä päävalmentaja koe matkan menneen hukkaan.

– Saimme tilaisuuden olla joukkueen kanssa yhdessä, vedimme kolme treeniä ja palaverit, joissa pääsimme puhumaan pelaamisesta, Pennanen muistutti.

Joukkue aikaisti paluumatkan perjantaiksi, kun Malmön maaotteluleiri jäi vaille huipennusta.

– Juuri teemme lähtöä. Kotona menee sitten yksi yö karanteenissa ennen kuin saamme koronatesteistä tulokset, Pennanen kertoi.

MM-ryhmän viimeinen leiri järjestetään Kanadan Edmontonissa 12.–24. joulukuuta. Edmontonin MM-turnaus alkaa 25. joulukuuta ja päättyy 5. tammikuuta 2021.

Kanada lähtee nuorten kisoihin hallitsevana mestarina. Edellisen mestaruuden otti Suomi 2019.