Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korisliigan jumbo ei putoakaan sarjasta kauden jälkeen – joukkuemäärä saattaa kasvaa ensi kaudella

Suomen Koripalloliitto on tehnyt tuoreen linjauksen miesten Korisliigan tämän kauden sarjajärjestelmään. Korisliigan viimeiselle sijalle jäänyt seura ei putoakaan liigasta sarjaporrasta alemmas.

Koripalloliiton liittohallitus päätti asiasta Korisliigan seurakokouksen esityksen pohjalta.

Aiemman sarjamääräyksen mukaan alemman jatkosarjan viimeiselle sijalle sijoittuneen joukkueen piti pudota miesten 1. divisioona A:han. Koripalloliiton puheenjohtajan Timo Elon mukaan tuoreella päätöksellä haluttiin taata seurojen elinvoimaisuus.

– Seurakentällä on ollut kosolti haasteita ratkottavana ja on jatkossakin. Halusimme poistaa yhtälöstä pelon putoamisesta urheilullisin perustein, Elo sanoi tiedottee ssa .

Muiden sarjojen määräyksiin ei esitetty muutoksia. Korisliiga saattaa laajentua 13 joukkueen sarjaksi kaudelle 2021–22, sillä 1. divisioona A:n voittajajoukkueella on oikeus hakea Korisliigan sarjalisenssiä.

– Ensi kauden sarjajärjestelmän osalta emme ole vielä tehneet lopullista päätöstä, mutta nykyinen järjestelmä on mahdollista pelata myös 13 joukkueella, liiton kilpailujohtaja Tom Westerholm valaisi.

Tällä kaudella Korisliigan joukkueet jakautuvat 22 kierroksen perussarjan jälkeen ylempään ja alempaan jatkosarjaan. Niissä jokainen joukkue pelaa 10 ottelua. Pudotuspeleihin selviää kuusi joukkuetta ylemmästä ja kaksi joukkuetta alemmasta jatkosarjasta.