Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsin jääkiekkopojat saapuivat Suomeen kahden koronapositiivisen kera – Vierumäen-turnaus peruttiin

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien jääkiekkomaajoukkueen piti kohdata torstaina, perjantaina ja lauantaina pelattavissa maaotteluissa Ruotsi, mutta länsinaapuri saapui Suomeen kahden koronapositiivisen pelaajan kera. Tartunnat paljastuivat sen jälkeen, kun Ruotsin joukkue oli testattu kotimaassaan viime viikolla ja vielä uudestaan Helsinki-Vantaan lentoasemalla tiistaina.

– On harmillista, että pelejä ei saada pelattua mutta samalla erittäin positiivista, että järjestelmämme toimii, Suomen nuorisomaajoukkueiden GM Kimmo Oikarinen kertoi Jääkiekkoliiton uutissivusto Leijonat.fissä .

– Pelien peruunnuttua Pikkuleijonien valmennus päätti, että Suomen pelaajat pääsevät lyhyen leirijakson jälkeen koteihinsa. Näillä näkymin alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue on seuraavan kerran koolla ensi vuoden puolella.

Ruotsin joukkue saapui Suomeen yksityiskoneella ja lentoaseman VIP-terminaaliin. Näin ollen joukkue ei liikkunut lentoaseman yleisissä tiloissa eikä ole altistanut ihmisiä Heinolan Vierumäelläkään, missä Ruotsin ja Suomen piti kohdata.

– Jääkiekkoliiton erinomainen toimintasuunnitelma käytiin hyvissä ajoin läpi viranomaisten kanssa. Sitä noudattaen olemme pystyneet pitämään molemmat joukkueet erillään muista asiakkaista ja henkilökunnasta. Tartuntojen selvittyä olemme viranomaisten ohjeiden mukaan eristäneet altistuneet ja turvanneet, ettei uusia altistumisia pääse syntymään. Harmillista joukkueiden kannalta, mutta on tärkeää, että menemme terveys ja turvallisuus edellä, Vierumäen toimitusjohtaja Peter Gabrielsson selvensi.

Alle 18-vuotiaiden MM-kilpailut pelataan huhtikuussa Yhdysvalloissa.