Ilveksen Lukas Dostal jälleen kuin muuri – KalPan voittokulku tyssäsi kärkikamppailussa

Ilves nappasi yliotteen toisen erän puolivälin jälkeen, kun Antti Saarela ja Eemeli Suomi (kuvassa) veivät osumillaan vierasjoukkueen johtoon. Arkistokuva. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

Ismo Huotari / STT

Ilveksen maalilla 35 kertaa torjunut Lukas Dostal keräsi jälleen suurimmat kehut, kun tamperelaiset hakivat täydet pisteet SM-liigan kärkikamppailusta Kuopion KalPaa vastaan.

Viiden ottelun voittoputkessa liidellyt kotijoukkue KalPa joutui nöyrtymään viihdyttävän ja vauhdikkaan pelin jälkeen maalein 3–2.

– Todella tiukka matsi. KalPa on todella pelinopea joukkue, ja oltiin kyllä ajoittain vähän purjeessa. Huippu maalivahtipelillä ja parilla tärkeällä maalilla oltiin tänään vähän parempia, Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä kehui.

KalPa loi paljon hyviä maalipaikkoja, mutta alkukaudella kovalla teholla paikoista sisään iskeneet kuopiolaiset syyllistyivät nyt myös tuhlailuun. Ilveksen Matias Maccelli sai nimiinsä ottelun voittomaalin kolmannen erän loppupuolella. KalPan tehopelaaja Otto Leskisen (1+1) kavennus yhdeksän sekuntia ennen loppua ei enää riittänyt kuopiolaisille.

– Tämä oli ihan eliittiluokan kamppailu tähän sarjaan – vielä näin peliviikon päätteeksi, KalPan päävalmentaja Tommi Miettinen ihasteli.

Kommentoi