Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Jalkapallon liigakausi päättyy runkosarjaan, HJK naulaamaan mestaruutta sunnuntaina: "Ollaan erinomaisissa asemissa"

Jalkapalloliigan päätös kauden päättymisestä runkosarjaan tietää käytännössä sitä, että Suomen mahtiseura HJK juhlii historiansa 30. Suomen mestaruutta miesten peleissä. HJK on kolme pistettä edellä sarjassa toisena olevaa KuPSia ja helsinkiläisillä on kaksi ottelua pelaamatta, kuopiolaisilla enää yksi. Maaliero HJK:lla on musertavasti parempi kuin KuPSilla.

– Ollaan erinomaisissa asemissa, HJK:n päävalmentaja Toni Koskela sanoo.

Koskela tietää tietysti teoreettisen sauman mestaruuden hukkaamiseen, ja siksi sunnuntaille ohjelmassa oleva vieraspeli IFK Mariehamnia vastaan on päällimmäisenä mielessä. Ei mikään mestaruusjuhlien suunnittelu.

– Sunnuntaina halutaan naulata tämä. Mestaruusonnittelut otetaan sitten sunnuntaina mielellään vastaan, tasapelilläkin mestaruuden sinetöivän HJK:n päävalmentaja toteaa ja jättää arviot joukkueensa kaudesta tehtäväksi vasta naulaamisen jälkeen.

Koskelalle torstainen päätös oli kaiken kaikkiaan helpotus.

– Pari viikkoa on menty epätietoisuudessa, oli tärkeää saada jonkinlainen päätös ja mahdollisimman nopeasti.

Koronavirus aiheutti epävarmuutta

Syynä kauden päättymiseen on koronapandemian aiheuttama epävarmuus. Liiga sai eilisiltana tiedon, että neljä Rovaniemen Palloseuran pelaajaa on altistunut ja he joutuvat karanteeniin.

– Keskiviikkona saadun tiedon mukaan RoPS:n Veikkausliigajoukkueessa 4 pelaajaa ja akatemiajoukkue RFA:ssa 11 pelaajaa on asetettu karanteeniin. Karanteeni perustuu Ounasvaaran lukiossa viime viikolla tapahtuneeseen joukkoaltistumiseen, sarjasta putoava RoPS kertoi tänään.

Tämä oikeuttaisi seuran siirtämään ottelun pelattavaksi karanteenin jälkeen. Ottelun siirtyminen eteenpäin siirtäisi myös samanaikaisesti pelattavaa runkosarjan päätöskierrosta eteenpäin. Siirto tarkoittaisi, että loppusarjoja päästäisiin pelaamaan vasta 19. 11. Tämän vuoksi loppusarjoja ei ole mahdollista pelata loppuun 30. 11. mennessä.

Liigan päätöskierros on merkitty pelattavaksi ensi keskiviikkona.

"Syyskuun loppuun asti selvittiin todella hienosti"

– Jos ajattelee lähtökohtaa mistä aloitimme, kun tauti levisi ympäri maailmaa ja kaikki poksahti kiinni, jouduimme tekemään hyvin epävarmassa tilanteessa päätöksen, että alamme pelata. Alkuun selvittiin todella hienosti. Toki seurat ovat joutuneet jumppaamaan pelaajien ja katsojien kanssa, mutta syyskuun loppuun asti selvittiin todella hienosti. Nyt olemme joutuneet reagoimaan tilanteisiin, mutta silti saamme edelleen 22 pelin sarjan. Tiettyyn pisteeseen asti onnistuimme hyvin ja voimme olla siitä ylpeitä, liigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa sanoi.

Millainen on liigan ja liigaseurojen tilanne kauden päättyessä?

– Hankala, seurat eivät ole irrallaan yhteiskunnasta. Tästä kaudesta on selvitty, mutta kun tilanne pitkittyy ja jos talous sakkaa totaalisesti maailmalla ja Suomessa, se vaikuttaa meihinkin.