HIFK:n kliininen ja tasapainoinen peli auttoivat Tuohimaan kauden ensimmäiseen nollapeliin

Petteri Ikonen / STT

Helsingin IFK tarvitsi jääkiekkoliigassa kymmenen ottelua ennen kuin se pystyi ensimmäisen kerran tällä kaudella pitämään maalinsa koskemattomana. HIFK kukisti keskiviikon kotiottelussaan JYPin maalein 4–0.

– Itseltäni ja koko jengiltä hyvä ja ehjä peli. Kävimme ottelun nopeasti läpi, eikä keksitty paljon kritisoitavaa. Kliinistä ja tasapainoista tekemistä, 25 laukausta torjunut maalivahti Frans Tuohimaa summasi.

HIFK karkasi alussa Anton Lundellin (1+1) täysosumalla, mutta eivät jyväskyläläisvieraatkaan jääneet mahdollisuuksitta. Jerry Turkulainen pääsi alivoimalla läpiajoon, mutta Tuohimaa torjui maalintekoyrityksen. Jani Tuppurainen pääsi kokeilemaan hyvästä paikasta ylivoimalla. Kolmannessa erässä tolppa pelasti kerran Tuohimaan, ja sitten Tuppuraisen yritys jäi maalivahdin räpylään.

– Ei tästä (nollapelistä) kannata liian isoa asiaa tehdä. Enemmän lämmitti se, että kaikin puolin oli kauden paras peli ja tasapainoista. Ei ollut mitään hätää, Tuohimaa sanoi.

Kolmanneksi kivunnut HIFK teki pikamaalit toisen puolivälin jälkeen. Jere Sallinen iski näyttävän kuvion päätteeksi Alex Broadhurstin (0+2) syötöstä 2–0-lukemat. Alle minuuttia myöhemmin Miro Karjalainen päätti puolustajien sommitelman Joonas Lyytisen syötöstä ja paketoi pelin. Päätöserässä Otto Koivula viimeisteli loppulukemat.

JYPille tappio oli kolmas peräkkäinen. HIFK pääsi ensimmäisen kerran tällä kaudella kahdessa peräkkäisessä ottelussa kolmen pisteen makuun.

HIFK ja JYP kohtasivat Helsingissä edellisen kerran 12. maaliskuuta. Tuolloin kiekkoiltiin tyhjien katsomoiden edessä liigakauden viimeiseksi jäänyt kierros. Seitsemän ja puoli kuukautta myöhemmin jäähalliin uskaltautui 3 917 katsojaa.

Kommentoi