llves ei toipunut paikallispelin voitostaan, Sport haki pisteet Tampereelta

Juha Aaltonen / STT

Ilves ei pystynyt lauantaina latautumaan samalle tasolle kuin perjantaina, jolloin joukkue kukisti Tapparan kauden ensimmäisessä jääkiekkoliigan paikallisottelussa. Vieraskiertueella vielä ainakin marraskuun maaottelutaukoon saakka pelaava Sport hakikin kolme pistettä maalein 4–2.

– En pystynyt valmistamaan joukkuetta riittävästi. Sport kamppaili ja ansaitsi voiton. Toisessa erässä oli hyvä vaihe, mutta ei saatu riittävästi maaleja hyvistäkään paikoista, sanoi Ilveksen valmentaja Jouko Myrrä.

Sport oli edellisen kerran voittanut Ilveksen tammikuussa 2019, sen jälkeiset seitsemän voitti Ilves ennen lauantaita.

– Tämä oli meiltä joukkuepelin voitto. Realisoimme tekopaikat. Virtasen ketju on meidän tehokkain tällä hetkellä, sanoi Sportin valmentaja Risto Dufva ja viittasi Jonne Virtasen johtamaan hyökkäysketjuun, jossa olivat mukana kaksi maalia tehnyt Jesse Paukku ja Sebastian Stålberg.

Ilveksen murheellista iltaa lisäsi hyökkääjä Joona Ikosen loukkaantuminen päätöserän alussa. Sportin hyökkääjä Stålberg taklasi häntä keskialueella, ja Ikonen poistui heti pukukoppiin. Valmentaja Myrrä ei valottanut Ikosen vammatilannetta.

Tamperelaisten ilonaiheeksi jäi hyökkääjä Miro Nallin uran ensimmäinen liigamaali.

– Joukkueena voitetaan ja joukkueena hävitään, varmasti Nallikin olisi ottanut ennemmin voiton tästä ottelusta, Myrrä lisäsi.

Kommentoi