Näytösviestinelikko rikkoi Tokion uusien olympia-altaiden pinnan

Japanilaisuimari Rikako Ikee (vas.) osallistui kolmen muun uimarin kanssa altaat korkanneeseen näytösviestiin. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Tokiossa avattiin lauantaina uusi uintikeskus, jonka pitäisi toimia ensi kesään siirrettyjen olympialaisten uintikilpailujen näyttämönä. Avajaisissa oli mukana myös japanilaisuimari Rikako Ikee, joka kolmen muun uimarin kanssa osallistui altaat korkanneeseen näytösviestiin.

Ikee, 20, kuului olympialaisten naisten 100 metrin perhosuintikilpailun kultamitalisuosikkeihin, mutta hänen suunnitelmansa menivät uusiksi viime vuonna leukemiadiagnoosin myötä. Kymmenen kuukautta diagnoosin jälkeen Ikee jätti sairaalahoidot taakseen joulukuussa, palasi harjoituksiin kuluvan vuoden maaliskuussa ja kilpailuihin elokuussa.

Uintikeskuksen lehtereille mahtuu 15 000 katsojaa. Vajaat 500 miljoonaa euroa maksanut pytinki valmistui helmikuussa. Se oli tarkoitus avata maaliskuussa, mutta avajaiset saatiin pidettyä vasta nyt.

– Toivon, että maailman parhaat urheilijat tulevat kisaamaan tässä paikassa. Olen jo nyt innoissani, Tokion kuvernööri Yuriko Koike kertoi toimittajille.

Uintikeskuksessa voidaan uinnin lisäksi kilpailla myös uimahypyissä ja taitouinnissa. 50 metrin olympia-altaat ovat monikäyttöisiä, ja ne voidaan jakaa 25 metrin altaiksi. Myös syvyyttä voidaan säädellä.

Tokion olympialaisten pitäisi alkaa 23. heinäkuuta. Koronaviruksen toinen ja jopa kolmas aalto ovat heittäneet varjon kisojen järjestämisen ylle. Kisajärjestäjät ja olympialiike alleviivaavat, että kisat pystytään järjestämään turvallisesti.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty