Ilves jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi Tapparaa vastaan

Yksi perjantai-illan sankareista oli puolustaja Aleksi Elorinne. Martti Kainulainen / LEHTIKUVA

Juha Aaltonen / STT

Ilves jatkoi perjantaina siitä, mihin jäi viime helmikuussa, ja voitti jääkiekkoliigan paikallisottelun 5–2.

Viime kaudella Ilves voitti viimeisen paikallisottelun 2–1 ja varmisti silloin Tampereen herruuden voitoin 4–2. Edellisen kerran Ilves oli ollut parempi paikallisotteluissa kaudella 2009–2010.

Yksi perjantai-illan sankareista oli puolustaja Aleksi Elorinne, joka kesällä 2019 siirtyi Tapparasta viiden peräkkäisen mitaliin päättyneen kirvesrintakauden jälkeen.

Elorinne blokkasi toisen erän lopulla alivoimalla Michael Spacekin laukauksen tilanteen oltua 3–1.

– Polveen sattui kipeästi, mutta erätauko oli lähellä, ja kolmannessa erässä olin jo kunnossa. Blokit kuuluu asiaan, kun haluaa voittaa, ja meillä oli tänään monta blokkaajaa, Elorinne sanoi.

Kaikkiaan Elorinne edusti Tapparaa seitsemän liigakauden ajan, ensimmäinen oli 2010–2011. Viimeisellä kaudellaan hän ei pelannut yhtään ottelua pudotuspeleissä.

– En mahtunut kokoonpanoon. En ollut ihan parhaassa kunnossa, mutta olisin varmaan pystynyt pelaamaan. Sitä en osaa sanoa, onko se sattumaa, että olen paikallispeleissä aina voittavalla puolella, Elorinne lisäsi.

Ilves teki neljä maalia itse. Viides sille tuomittiin, kun Valtteri Kemiläinen kaatoi Arttu Ruotsalaisen tämän oltua läpi ja menossa kohti tyhjää Tapparan maalia.

Kommentoi