Salin pääsee Espanjan liigan voittoputkesta Mestarien liigaan

Koripallon miesten Mestarien liiga reagoi koronaviruspandemiaan tiivistämällä lohkot neljän joukkueen kokoisiksi. Tänään alkavissa otteluissa suomalaisosaamista edustavat Sasu Salin, Alexander Madsen ja Kaarinan Uran kasvatti, suomalais-bosnialainen Emir Sulejmanovic sekä Strasbourgin valmentaja Lassi Tuovi.

Aiemmin Mestarien liiga miteltiin neljässä kahdeksan joukkueen lohkossa. Nyt mukana on kahdeksan neljän joukkueen lohkoa.

Salinin ja Sulejmanovicin edustama Teneriffa aloittaa A-lohkossa pelit tiistaina, kun se kohtaa kotikentällään tanskalaisen Bakken Bearsin. Teneriffa on voittanut Espanjan liigan aluksi kaikki viisi otteluaan.

– Itseluottamuksemme on ainakin kohdillaan, vaikka pelien joukossa on ollut pari sellaista, joita emme ehkä olisi ansainneet voittaa. Hyvät tulokset tuovat lisäbuustia myös Mestarien liigaan, Salin kertoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Teneriffan lohkon muut joukkueet ovat italialainen Dinamo Sassari ja turkkilainen Galatasaray.

–  Ei ole helppo lohko, mutta jos pystymme pelaamaan omalla tasollamme, pitäisi meidän mennä lohkosta jatkoon, Salin ennakoi. Jatkopaikan saa lohkojen kaksi parasta.

Madsen ja Tuovi vastakkain avauskierroksella

Madsenin edustama latvialaisjoukkue VEF Riika ja Tuovin valmentama Strasbourg ovat E-lohkossa, joka aloittaa pelinsä vasta ensi viikolla. Lohkon täydentävät kreikkalainen Peristeri ja liettualainen Rytas Vilna.

Riikalaisjoukkue on avannut Viron ja Latvian yhteisliigan neljällä voitolla.

– Vähän on ollut ongelmia vielä pelaamisen kanssa, mutta ajoittain olemme väläytelleet, joukkueeltaan tasaisuutta kaipaava Madsen arvioi.

Kesällä jalkaansa kuntouttanut Madsen alkaa myös päästä täyteen iskuun.

– Vähän tuli takapakkia kuukausi sitten, kun piti ottaa vähän iisimmin, mutta polvi ei ole tuntunut näin hyvältä pariin vuoteen, Madsen kertoi.

Riika ja Strasbourg ottavat toisistaan mittaa heti avausottelussa 27. lokakuuta.

– Tässä on aika monta vuotta pelattu Mestarien liigaa, niin on kiva päästä kohtaamaan vähän eri joukkueita kuin aiempina vuosina, Tuovi sanoi.

Mainos: Warkauden Lehti

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut