Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koripallotaktiikan vallankumoukselle nimen antanut Daryl Morey jättää Houston Rocketsin

NBA-koripalloliigan taktiikan mullistukseen isosti vaikuttanut Daryl Morey jättää Houston Rocketsin general managerin tehtävän. Morey toimi tehtävässä 13 kautta ja hänen mukaansa koripallotaktiikan muuttuminen vapaaheittoja, kolmosia ja korin alta nostoja painottavaksi tyyliksi on laajalti nimetty Moreyballiksi.

Hänen kokoamastaan ja Mike D'Antonin valmentamasta Rocketsista tuli kaudella 2017–2018 kaikkien aikojen ensimmäinen NBA-joukkue, jonka pelitilanneheitoista yli puolet oli kolmosia. Tuolla kaudella Rockets oli myös NBA:n runkosarjan paras joukkue.

– Henkilökohtaisesti ajoitus osui oikeaan. Nuorin poikani valmistui juuri lukiosta, ja nyt on oikea hetki katsoa, mitä perheemme tekee seuraavaksi. Tämä tuntui oikealta hetkeltä, Morey perusteli lähtöään ESPN:lle .

Vuosi sitten Morey ilmaisi Twitterissä tukensa Hongkongin mielenosoittajille. Kiina reagoi kannanottoon jäädyttämällä sponsorisopimuksia NBA:n kanssa, mikä aiheutti NBA:n komissaarin Adam Silverin arvion mukaan liigalle 400 miljoonan dollarin menetykset. Silver ja Rocketsin omistaja Tilman Fertitta kuitenkin tukivat Moreya julkisesti.