Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Saksan valmentaja Löwiltä tyly kuitti kriitikolle: "Luulenpa Lotharin olevan Toscanassa 1990 maailmanmestarien kanssa"

Saksan miesten jalkapallomaajoukkue pääsi vihdoin voiton makuun, kun se kukisti Kansojen liigan lauantain myöhäisottelussa Ukrainan 2–1. Vierasvoitto päätti kolmen peräkkäisen tasapelin sarjan, jonka aikana kritiikki maajoukkuetta ja sen valmentajaa Joachim Löwiä kohtaan kasvoi.

Löw iski takaisin lauantaina ARD:n televisiohaastattelussa, kun häneltä kysyttiin asiasta ja erityisesti entisen suurpelaaja Lothar Matthäusin kommenteista.

– Luulenpa Lotharin olevan Toscanassa 1990 maailmanmestarien kanssa. Se on minulle erittäin hyvä asia, niin hän ei tällä kertaa pysty ilmaisemaan kritiikkiä niin suoraan, Löw kertoi Bild-lehden mukaan.

Matthäus kipparoi Länsi-Saksan maailmanmestariksi vuonna 1990. Mestarijoukkue on parhaillaan koolla Italiassa, missä he viettävät mestaruuden 30-vuotisjuhlaa.

Matthäus otti kipakasti kantaa Löwin peluutukseen ja pelaajavalintoihin keskiviikon Turkki-ottelun jälkeen. Saksa sortui maaottelussa 3–3-tasapeliin.

– "Jogi" Löwin taktiset virheet maksoivat jälleen voiton. Olen hämmästynyt, kun maajoukkueessa on mukana monia Nico Schulzin kaltaisia pelaajia, jotka istuvat penkillä seurajoukkueissaan. Tämän vuoksi kukaan Saksassa ei kytke televisiota päälle, Matthäus lohkaisi.

Ukrainassa Saksa selvisi säikähdyksellä

Pari vuotta sitten maajoukkueessa säväyttänyt Schulz on jäänyt vähälle peliajalle Dortmundissa, mutta pääsi keskiviikkona maajoukkueen avauskokoonpanoon. Hänet vaihdettiin pois Turkin 2–2-tasoituksen jälkeen, eikä hän kuulunut lauantaina kokoonpanoon.

Ukraina-ottelukaan ei ollut helppo. Tehoton Saksa voitti kuitenkin Matthias Ginterin ja Leon Goretzkan maaleilla, vaikka Ukraina säikäytti noin 15 minuuttia ennen loppua tekemällään kavennusmaalilla.

– Oli tärkeää saada voitto, mutta emme käyttäneet mahdollisuuksiamme pistää peli 3–0:aan. Tämä ei ollut meiltä paras peli, Ginter kertoi uutistoimisto AFP:lle.