Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Tuukka Rask avasi sopimustilannettaan ja kesän kohuratkaisua

Vetäytyminen Boston Bruinsin toiminnasta hetkeksi syyskaudella 2018 ja poistuminen Toronton NHL-kuplasta kesällä 2020 ovat aiheuttaneet kohut jääkiekkomaalivahti Tuukka Raskin ympärille, mutta savonlinnalaislähtöinen Rask on saanut ratkaisuillaan myös paljon ymmärrystä.

Kummallakin kerralla Rask on ollut sivussa perhesyiden vuoksi. Kolmen lapsen isä avasi elokuun tilannetta Boston Heraldin torstaisessa haastattelussa.

– Sain puhelun vaimoltani, ja tyttäreni oli tilanteessa, missä hän tarvitsi lääkärin hoitoa eikä voinut hyvin. Tässä tilanteessa minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin mennä kotiin. Näin yksinkertaista se oli, Rask perusteli lähtöä NHL-kuplasta.

Rask sanoi ratkaisun olleen helppo, koska syy lähtöön oli painava. Hän myös allekirjoitti monien muiden Edmontonin ja Toronton NHL-kuplissa olleiden ajatuksen paikkojen ankeudesta.

– En valehtele sinulle, kupla oli kauhea. Mutta jos minulla ei olisi ollut syytä lähteä, en tietenkään olisi lähtenyt, Rask sanoi.

– Tytär ja koko perhe voivat nyt hyvin, ja se sai minut tuntemaan oloni hyväksi. Kun menin kotiin, he olivat iloisia siitä, että olen jälleen kotona, ja asiat lähtivät sujumaan normaalisti melko nopeasti. Tiesin, että tein oikean ratkaisun.

Ei enää muualle

Rask on torjunut koko NHL-uransa Bostonissa eikä suunnittele seuran vaihtamista. Parilla edellisellä kaudella 33-vuotias maalivahti on ollut vahvassa torjuntavireessä.

Toissa kaudella Rask johdatti Bostonin finaaleihin. Menneellä kaudella Bostonin meno hyytyi toisella pudotuspelikierroksella. Joukkue kuuluu jatkossakin mestarisuosikkeihin, ja Raskin sopimus kattaa vielä ensi kauden. Siirtohuhujenkin kohteena ollut maalivahti ei ole lähdössä muualle.

– Olen ollut täällä pitkään, ja organisaatio on ollut minulle loistava. Olemme rakentaneet kotimme Bostoniin ja kutsumme tätä kodiksi. En halua pelata kenellekään muulle.

Rask sanoi keskittyvänsä seuraavaan kauteen ja pelaavansa toivottavasti vielä muutaman kauden nykyisen sopimuksen jälkeen.

– Sitten annan soihdun seuraavalle kaverille. Haluan auttaa organisaatiota niin paljon kuin voin.