Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Miami Heat unohtaa muiden ajatukset koripallon NBA:n mestaruutta jahdatessaan – vastapuolella oleva Lakersin LeBron James tietäisi, miten toivottoman tilanteen voisi selvittää.

Los Angeles Lakers ja Miami Heat kohtaavat lauantain vastaisena yönä koripallon NBA:n viidennessä loppuottelussa, missä Lakers voi varmistaa mestaruuden. Miami on takaa-ajajana voitoin 1–3 ja tarvitsisi kolme peräkkäistä pakkovoittoa mestaruuteen.

Loukkaantumiset ovat runnelleet Miamia, joten Lakers on senkin vuoksi ennakkosuosikki. Tilanne on epätoivoinen, mutta Miamin valmentaja Erik Spoelstra ei suostu luovuttamaan.

– Mielestäni tämä on erittäin kilpailukykyinen sarja. Sille on tarkoitus, miksi olemme täällä. Taistelemme mestaruudesta, ja ensimmäinen joukkue joka voittaa neljä ottelua, saavuttaa sen, Spoelstra sanoi.

– En välitä paskaakaan siitä, mitä muut ajattelevat. Tämä on kaikki, mitä halusimme tänä vuonna eli mahdollisuuden taistella ja kilpailla mestaruudesta, eivätkä nämä asiat ole muuttuneet, valmentaja jatkoi.

Miamin avainpelaajista Goran Dragic ja Bam Adebayo olivat sivussa toisesta ja kolmannesta loppuottelusta. Adebayo palasi tositoimiin neljännessä pelissä, mutta Dragicin pelaaminen viidennessäkin ottelussa on epätodennäköistä.

– Tiedän joukkueemme luonteen, ja olemme edelleen erittäin sitoutuneita siihen, mikä tehtävämme on, Spoelstra alleviivasi.

LeBron James ei mieti asemaansa

Lakersin tähtipelaajalta LeBron Jamesilta kysyttiin torstaina hänen perinnöstään lajille ja siitä, miten hän asemoisi itsensä kaikkien aikojen suurimpien pelaajien joukossa neljännen mestaruuden jälkeen.

– En todellakaan ajattele tuota liikaa. Tarina kerrotaan, miten se on tarkoitus kertoa, ja kirjoitetaan, miten se on tarkoitus kirjoittaa. En elä elämääni ajatellen jotain perintöä, 35-vuotias James sanoi.

Historian valossa Lakers on 3–1-johdollaan suuri suosikki mestariksi. Aiemmin vain kerran NBA-joukkue on noussut vastaavasta takaa-ajoasemasta mestaruuteen. James muistaa tuon erittäin hyvin, koska hän johdatti vuonna 2016 Cleveland Cavaliersin epätoivoisesta asemasta mestariksi Golden State Warriorsin kustannuksella.