Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Susijengi sai marraskuun EM-karsintakuplan isännöitäväkseen – pelit pelataan Espoossa

Suomi isännöi koripallon miesten EM-karsintalohkoaan Espoon "kuplassa" marraskuun lopulla. Naiset puolestaan pelaavat EM-karsintaa Portugalissa marraskuun puolivälin tienoilla. Marraskuun EM-pelien turnausjärjestäjistä ilmoitti Euroopan koripalloliitto FIBA Europe torstaina.

Susijenginä tutuksi tullut Suomen miesten maajoukkue pelaa Espoossa Georgiaa ja Serbiaa vastaan. Georgia-ottelu pelataan 28. marraskuuta ja Serbia kohdataan 30. marraskuuta. Lisäksi Espoossa pelaa lohkon neljäs joukkue Sveitsi Serbiaa vastaan 28. marraskuuta ja Georgiaa vastaan 30. marraskuuta.

Naisten turnaus pelataan Portugalin Odivelasin "kuplassa". Susiladies kohtaa Ukrainan 12. marraskuuta ja Portugalin 14. marraskuuta.

"Jälleen yksi sulka hattuun"

Alun perin karsinnoissa oli tarkoitus pelata perinteiseen tapaan vieras- ja kotipelejä, mutta syyskuussa FIBA ilmoitti "lohkokuplista". Tarkoituksena on suojautua koronaviruksen leviämiseltä.

– EM-karsintakuplan myöntäminen Suomeen on jälleen yksi sulka hattuun suomalaiselle koripalloyhteisölle ja osoitus Koripalloliiton tapahtumajärjestäjäosaamisesta. Suuret kiitokset sekä Suomen viranomaistahoille että FIBA Europelle luottamuksesta turvallisen tapahtuman järjestämiseksi, Koripalloliiton toimitusjohtaja Ari Tammivaara toteaa liiton sivuilla .

– Tämä on suoraa seurausta suomalaisen koripalloyhteisön pitkäjänteisestä ja ensiluokkaisista työstä aina Bilbaon MM-kisoista omiin miesten ja nuorten EM-kotikisoihin. Susijengi kiittää kaikkia heitä, jotka ovat tätä hanketta väsymättä viimeisten viikkojen aikana ajaneet, päävalmentaja Henrik Dettmann puolestaan iloitsee kotiturnauksesta.

Koripalloliitto kertoo, että FIBAn antaman ohjeistuksen mukaan tulevissa EM-karsintakuplissa noudatetaan paikallista yleisöä koskevia viranomaismääräyksiä. Liitto mainitsee, että marraskuun EM-karsintakuplan mahdollinen lipunmyynti ja yleisöjärjestelyt järjestetään Uudenmaan aluehallintaviraston suositusten mukaisesti. Asiasta tiedotetaan loka-marraskuun taitteessa.

---

Juttua on korjattu klo 18.31: Jutussa kerrottiin aiemmin virheellisiä päivämääriä peleille. Georgia-ottelu pelataan 28. marraskuuta, ei 27. Lisäksi oikeat päivämäärät ottelulle Sveitsi Serbiaa vastaan on 28. marraskuuta ja Georgiaa vastaan 30. marraskuuta. Naisten turnauksessa Suomi kohtaa Portugalin 14. marraskuuta, ei 15.