Ässien Roni Hirvonen varattiin NHL:ään, kun hän kirmasi kaukalossa

Juhani Liuhala / STT

Ässien Roni Hirvoselle keskiviikko oli jännittävä päivä. Samaan aikaan, kun hän oli taistelemassa jäällä Ässien ja HPK:n välisessä liigataistossa, käynnissä oli NHL:n varaustilaisuus.

Kun kolmatta erää oli pelattu noin puolet, ilmoitti Toronto Maple Leafs varaavansa Hirvosen toisella kierroksella ja numerolla 59. Hirvonen itse oli asiasta tuossa vaiheessa autuaan tietämätön. Asia paljastui hyökkääjälle, kun Ässät kertoi varauksesta mediakuutiolla muutamaa minuuttia myöhemmin.

– Pystyin valmistautumaan peliin ihan hyvin, vaikka tilanne pyöri totta kai mielessä. Ei mennyt kolmannen erän pelaamisenikaan onneksi ihan sekaisin, kun kuutiolla varauksen näin. Fiilis oli vain todella hieno. Toronto on upea kiekkokaupunki ja siellä on huikea organisaatio, Hirvonen totesi.

Ässien ja HPK:n välinen ottelu päättyi voittomaalikilpailussa lukemin 4–3 (1–1, 1–2, 1–0, 0–0, 2–1). Molemmista Ässien onnistumisista voittomaalikisassa vastasi Sebastian Wännström.

– Iso voitto. Löytyi selkärankaa kolmanteen erään, jossa tehtiin tärkeä tasoitusmaali. Hirvoselle tämä oli myös iso ilta, kun Torontosta tulee jossain vaiheessa hänen uusi kotikaupunkinsa. Hieno asia hänelle, Ässien valmentaja Ari-Pekka Selin sanoi.

Kommentoi