Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Akaa-Volley teki sen mitä tarvittiin kotivoittoon, Etta otti illan toisen 3–0-voiton, Vantaalla tahkottiin liki kolme tuntia

Miesten lentopallon Mestaruusliigan suosikkeihin kuuluva Akaa-Volley otti odotetusti 3–0-voiton joensuulaisesta Karelian Hurmoksesta molempien sarja-avauksessa lauantaina.

Joni Mikkonen ja Urpo Sivula tekivät Akaalle 13 pistettä. Mikkonen teki vain kaksi virhettä.

– Oli tyypillinen kauden avauspeli, välillä oli enemmän intoa kuin taitoa. Pitkä tauko tosipeleistä vaikutti sekin tähän. Pelimme ei ollut kaunista eikä hyvää, mutta taso oli riittävä, Mikkonen sanoi.

Jere Heiskanen oli 12 pisteellä Hurmoksen tehokkain. Joukkueella oli hakkuriongelma, sillä Apech Pac ei onnistunut ja kun Ville Louhela oli sivussa sairauden takia, ei paikalle löytynyt isojen pallojen päättäjää. Päävalmentaja Matti Alatalo joutui laittamaan hakkuriksi yleispelaaja Matias Korhosen.

– Ajoittain hallittiin ottelua ja haastettiin hyvin, mutta kun Akaa sai hyvällä syötöllä pakotettua meidät pelaamaan isoa passia laitaan, niin siinä hävittiin selvästi, Alatalo myönsi.

Hurmoksella oli jokaisessa erässä hyvät hetkensä, mutta huonot hetket kestivät pidempään ja osuivat todella huonoihin vaiheisiin eriä.

Muukkonen loisti Ettan voitossa

Etta otti illan toisen 3-0-voiton, kun Raision Loimu jäi ilman pisteitä. Ettan Jan Heleniuksen 17 pistettä ei ollut yllätys kenellekään, mutta Aleksi Muukkosen sama saldo hieman oli.

– Ensimmäinen peli hakkurina nuorella kaverilla ja tuollainen suoritus, vain yksi virhe. Aleksi pelasi hakkurina, koska Janne Marttila loukkasi nilkkansa viikolla. Se on tutkittu, ja muutaman viikon hän lienee sivussa, sanoi Ettan valmentaja Olli Kuoksa.

Loimu teki peräti 19 syöttövirhettä, kun Ettan vastaava luku oli 7. Kuoksan mukaan Loimu yritti riskisyötöllä rikkoa heidän vastaanottonsa, mutta tulos ei ollut odotettu.

Loimun tehokkain oli ruotsalainen Johan Gruvaeus 15 pisteellä. Väinö Rahko ja Elviss Krastins tekivät yhdeksän pistettä. Maajoukkueessakin paljon pelanneen Krastinsin onnistuneiden hyökkäysten prosentti oli vain 33.

– Saatiin hyvin maajoukkuepelaaja kiinni, Kuoksa tiivisti.

Paluun Ettaan tehnyt 39-vuotias keskitorjuja Juha Aho kävi kentällä torjuntavaihdoissa.

– Peliaikaa saattaa tulla enemmänkin. Parhaat pelaa, Kuoksa tiivisti.

Hurrikaani voitti viisieräisen

Hurrikaani-Loimaa avasi liigan torstaina voittamalla Vantaan Ducksin 3–2, ja lauantaina Vantaalla Hurrikaani voitti jälleen 3–2 liki kolmituntisessa ottelussa.

Joonas Jokela teki Ducksille peräti 28 pistettä. Niklas Seppänen oli 21 pisteellä vieraiden tehokkain. Seppänen pelasi vanhassa kotisalissaan,

sillä hän on Korson Vedon kasvatti.

Hurrikaanin valmentaja Jussi Heino mietti syitä voittoon.

– Olimme karvan verran kurinalaisempia. Välillä oltiin pahasti nesteessä, vaati muistuttelua joukkueelle, Heino sanoi.

Ducksin valmentaja Juho Rajala oli kokonaisuuteen tyytyväinen. Kaksi pistettä liigan suosikilta tyydytti.

– Molemmilla oli ottelussa yksi selvästi heikompi erä. Tasaisuutta ei löytynyt riittävästi, Rajala sanoi.