Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Denver kesti Lakersin kirin ja kavensi NBA:n länsilohkon finaalit 2–1:een

Pelinjohtaja Jamal Murray heitti 28 pistettä, kun Denver Nuggets kesti Los Angeles Lakersin loppukirin ja kavensi 114–106-voitolla NBA-koripalloliigan länsilohkon loppuottelusarjan 2–1:een. Loppuottelupaikkaan NBA:n pudotuspelikuplassa Floridassa vaaditaan neljä voittoa.

Nuggets johti ottelua 20 pisteellä, kun peliaikaa oli jäljellä reilut kymmenen minuuttia, mutta Lakers kiri kolmen pisteen päähän pelikellon näyttäessä 3.53 minuuttia loppusummeriin. Murray kuitenkin upotti tämän jälkeen kaksi kolmosta, jotka auttoivat Nuggetsin pitämään johtopaikan loppuun asti.

Nuggetsin muut avainmiehet olivat 22 pistettä ja kymmenen levypalloa kerännyt Nikola Jokic sekä 26 pistettä kirjauttanut Jerami Grant.

Lakers jäi liiaksi supertähtiensä LeBron Jamesin ja Anthony Davisin varaan. James ahtoi tilastoihin 30 pistettä, 10 levypalloa ja 11 syöttöä, mutta menetti pallon kuusi kertaa. Davis heitti 27 pistettä.

Lauri Markkasen ja Bullsin päävalmentajaksi Billy Donovan

Lauri Markkasen NBA-joukkue Chicago Bulls on nimennyt uudeksi päävalmentajakseen Billy Donovanin, joka korvaa viime kuussa irtisanotun Jim Boylenin. Donovan, 55, valmensi viimeksi Oklahoma City Thunderia, josta hän lähti aiemmin tässä kuussa joukkueen pudotuspelitaipaleen päätyttyä.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme toivottaa Billyn ja hänen perheensä tervetulleiksi Chicago Bullsiin. Hän on menestynyt läpi valmennusuransa. Uskomme, että hänen kykynsä auttaa pelaajia saavuttamaan potentiaalinsa sekä yksilöinä että ryhmänä sopii hyvin meille. Hän on voittanut kaikkialla, ja toivomme että se jatkuu täällä Chicagossa, Bullsin urheilutoimenjohtajana tänä vuonna aloittanut Arturas Karnisovas sanoi joukkueen julkaisemassa tiedotteessa.

Donovan valmensi Thunderia viisi kautta ja johti joukkueen 243 voittoon ja 157 tappioon. Thunder eteni Donovanin valmennuksessa joka vuosi pudotuspeleihin.

Bulls on jäänyt kolmena viime kautena ulos pudotuspeleistä.