IIHF perusti asiantuntijaryhmän jääkiekon MM-kisoja varten – päätös kisojen järjestämisestä venyy ainakin marraskuulle

Kansainvälinen jääkiekkoliitto on perustanut asiantuntijaryhmän arvioimaan ensi kevään MM-kisojen järjestämistä Valko-Venäjällä ja Latviassa. AFP / LEHTIKUVA

Paavali Pastila / STT

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on perustanut asiantuntijaryhmän arvioimaan ensi kevään MM-kisojen järjestämistä Valko-Venäjällä ja Latviassa. IIHF:n hallitus käsitteli turnauksen järjestämistä kokouksessaan torstaina, mutta ei tehnyt vielä päätöksiä kisojen järjestämisestä.

– Ryhmä esittelee oman näkemyksensä IIHF:n hallituksen seuraavassa kokouksessa, joka pidetään marraskuussa, kertoi IIHF:n hallituksen varapuheenjohtaja Kalervo Kummola Suomen Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

– Päätöksiä kevään MM-kisojen kohtalosta voidaan siis odottaa aikaisintaan marraskuussa, Kummola sanoi.

MM-kisat on tarkoitus pelata Valko-Venäjän Minskissä ja Latvian Riiassa 21. toukokuuta–6. kesäkuuta, mutta Valko-Venäjän kisaisännyys on herättänyt vastustusta maan epävakaan poliittisen tilanteen takia.

Intohimoisena kiekkofanina tunnettu Aljaksandr Lukashenka voitti elokuun alussa Valko-Venäjän presidentinvaalit, mutta Lukashenkaa on kritisoitu vaalivilpistä ja mielenosoitukset ovat levinneet.

– Asiantuntijaryhmän tehtävänä on tarkastella kaikkia mahdollisia riskejä, jotka liittyvät Minskin ja Riian toimimiseen turnausisäntinä, IIHF:n pääsihteeri Horst Lichtner sanoi liiton verkkosivuilla .

Latvia on uhannut vetäytyä kisajärjestelyistä

Latvian hallitus lähestyi viime viikolla IIHF:ää kirjeellä, jossa se uhkasi vetäytyä MM-järjestelyistä, jos Valko-Venäjä isännöi kisoja. Latvian pääministeri Krisjanis Karins kertoi jo elokuussa maansa televisiolle pitävänsä kisojen järjestämistä mahdottomana Valko-Venäjän kanssa.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun isäntämaan hallitus on ilmoittanut haluttomuudestaan pysyä turnauksen isäntänä poliittisista syistä, IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel sanoi liiton verkkosivuilla.

– IIHF on syvästi huolissaan Minskin viimeaikaisista tapahtumista, mutta urheiluliittona IIHF ei ole poliittinen kokonaisuus eikä voi siirtää turnausta poliittisista syistä, Fasel jatkoi ja kertoi IIHF:n olevan vastuussa siitä, että kukin isäntämaa pystyy takaamaan pelaajien, virkailijoiden ja katsojien terveyden ja turvallisuuden.

Minsk on turnauksen pääisäntä, sillä kisojen mitaliottelut on määrä pelata kaupungissa. Suomi pelaa MM-kisojen B-lohkossa Riiassa.

Kommentoi

Mainos: Warkauden Lehti

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin