Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eduskuntavaalien vaalikone on avattu - käy etsimässä itsellesi sopiva ehdokas

Kauppojen isot lakot alkavat torstaiaamuna: nämä pohjoissavolaiset kaupat lakon piirissä

Kaupan alan isot lakot alkavat torstaiaamuna, Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kaupan liitto ovat ilmoittaneet tiistai-iltana.

Valtakunnansovittelijan toimisto kertoi tiistaina Twitterissä, ettei PAMin ja Kaupan liiton välisessä työriidassa löydetty tiistaina sopua. Sovittelija kertoi samalla keskustelevansa osapuolten kanssa siitä, milloin sovittelua voidaan jatkaa.

Osapuolten välillä on ollut kitkaa etenkin palkankorotuksista, eikä sopua ole saatu toistaiseksi aikaan.

– PAMin tavoitteena on edelleen, että kaupan alan työntekijöille tehdään kunnollinen palkankorotus, joka turvaa ostovoimaa ja tuo helpotusta inflaation nostamien kustannusten keskellä. Tämä tarkoittaisi noin 200 euron korotusta palkkoihin”, PAMin puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen sanoo liiton verkkosivujen tiedotteessa.

Kaupan liitto on ilmoittanut pettymyksensä siihen, ettei neuvotttelutulosta syntynyt.

Pohjois-Savossa lakon piirissä on isoja hypermarketteja. Lakko alkaa aamuviideltä torstaina 9.2., ja kestää kaksi päivää eli aamuviiteen lauantaina.

Lakko koskee Iisalmen, Varkauden ja Kuopion Prismoja sekä Iisalmen, Varkauden ja Kuopion K-Citymarketteja. Lisäksi lakon piirissä on Keskon logistiikkapalvelujen Kuopion alueterminaali.

Kattavan listauksen lakon piirissä olevista kaupoista löydät PAM:in sivuilta täältä.