Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pääsotaharjoituksen paluumarssit näkyvät liikenteessä Savon teillä tänään ja huomenna

Maavoimien tämän vuoden pääsotaharjoituksen paluuliikenne näkyy maanteillä tänään torstaina ja huomenna perjantaina.

Joukot siirtyvät harjoitusalueelta kotivaruskuntiinsa niin, että Kuopion seudun teillä näkyy kahden päivän ajan tavallista enemmän sotilasajoneuvoja. Sotilasliikennettä on myös Koillis-Savossa, Sisä-Savossa ja Varkauden seudulla.

Säkylään ja Niinisaloon palaavat joukot liikkuvat etenkin torstai-iltapäivänä ja perjantaiaamuna. Heidän reittinsä kulkee Nurmeksen ja Rautavaaran suunnasta Kuopioon ja sieltä Suonenjoen ohi Jyväskylän kautta länteen.

Parolannummelle ja Riihimäelle palaavat joukot lähtevät liikkeelle perjantaiaamuna joko Rautavaaran suunnasta tai Outokummusta eli he tulevat kahta eri reittiä Kuopioon ja jatkavat siitä viitostietä Varkauden ohi Lahden suuntaan.

Vekaranjärvelle palaavat joukot ovat liikkeellä torstai-iltapäivästä alkaen sekä perjantaiaamuna. Osa joukoista palaa Rautavaaran suunnasta Kuopion ja Mikkelin ohi viitostietä etelään, mutta osa joukoista palaa kotivaruskuntaansa Pohjois-Karjalan kautta eli Juuan ja Joensuun kautta etelään päin.

Lisäksi harjoitukseen osallistui joukkoja Kajaanista. Ne palaavat Nurmeksen ja Rautavaaran alueelta pohjoiseen päin useita eri reittejä torstain ja perjantain aikana.

Osa Puolustusvoimien raskaasta kalustosta voi liikkua muuta liikennettä hitaammin.

Maavoimat järjesti tänä vuonna pääsotaharjoituksensa Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon alueella. Harjoitus alkoi viime viikon perjantaina.

Maavoimien sotaharjoitus ylsi myös Ylä-Savoon – Nämä olivat harjoituksen tavoitteet

Maavoimien pääsotaharjoitus alkaa perjantaina: harjoitusjoukkoja myös Iisalmessa ja Sonkajärvellä