Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vuoden alumniksi valittiin Pohjois-Savon hyvinvointialuejohtaja

Pohjois-Savon hyvinvointialuejohtaja Marko Korhonen on valittu Itä-Suomen yliopiston vuoden alumniksi. Tunnustus myönnettiin lauantaina alumnitapahtumassa Kuopiossa.

Korhonen aloitti opiskelun sosiaalipolitiikan koulutusohjelmassa vuonna 1993. Hän valmistui yhteiskuntatieteiden tohtoriksi Kuopion yliopistosta vuonna 2004. Hän on toiminut kuntien ja kuntakonsernien johtotehtävissä vuodesta 2000 lähtien. Hän on työskennellyt myös muutamien vuosien ajan tutkijana yliopiston sosiaalitieteiden laitoksella.

– Kiitän valitsijoita suuresti ja lämpimästi tästä merkittävästä huomionosoituksesta, Korhonen kiittää.

Korhonen uskoo, että hänen nykyinen pestinsä Pohjois-Savon hyvinvointialuejohtajana nivoo yhteen koko opiskelu- ja työuran merkittävimmät kokemukset.

– Yliopistollemme on ominaista olla tiiviissä vuorovaikutuksessa ympäröivän yhteiskunnan kanssa, ja Korhonen on esimerkillisesti toiminut tämän vuorovaikutuksen edistäjänä. Hän on edistänyt yliopiston toiminnan merkitystä ja näkyvyyttä, niin alueellisesti kuin kansallisesti, yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen perustelee valintaa.