Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apteekkimurrot piinaavat savolaiskaupunkia, tällä kertaa sivullinen keskeytti rikoksen

Sivullinen kuuli murtoääniä Varkauden Kommilassa perjantaina aamuyöllä ja meni autolla katsomaan, mistä äänet kuuluivat.

Apteekkiin oli murtautumassa kaksi tummiin vaatteisiin pukeutunutta henkilöä, jotka olivat jo rikkoneet apteekin ulko-oven lasit. Kun sivullinen ajoi paikalle, murtovarkaat tulivat häirityiksi ja pakenivat paikalta.

Poliisin mukaan apteekista ei ehditty varastaa mitään.

Varkaudessa on ollut vuoden sisällä apteekkimurtoja poikkeuksellisen paljon moneen muuhun kaupunkiin verrattuna.

Viimeksi kuukausi sitten joku tai jotkut murtautuivat apteekkiin Varkauden Käpykankaalla. Murto tehtiin arkiyönä 11. ja 12. heinäkuuta välillä.

Myös viime joulukuussa murtauduttiin apteekkiin Käpykankaalla. Sitä ennen viime elokuussa eli vajaa vuosi sitten murtauduttiin apteekkiin Kommilassa. Viime elokuun tapauksessa poliisit tavoittivat tekijän murtoa seuranneina päivinä sellaisessa vaiheessa, kun murtautuja ei ollut vielä ehtinyt käyttää tai myydä kaikki varastamiaan lääkkeitä.

Apteekkimurtojen syynä on huumeiden käyttäjien halu saada päihdyttäviä, huumaavia lääkkeitä käyttöönsä. Apteekeista varastetaan tai ryöstetään muun muassa rauhoittavia lääkkeitä tai vahvoja kipulääkkeitä.

Tänä kesänä Itä-Suomen hovioikeus tuomitsi paikallisen miehen ehdottomaan vankeuteen kolmesta aiemmasta apteekkeihin kohdistuneesta ryöstöstä Varkaudessa ja Joroisissa. Lääkkeitä oli silloin viety ryöstämällä ja uhkaamalla apteekin henkilökuntaa.