Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Kilpailu etsii kuvia metsämustikasta – kuvapankeista löytyy liian usein pensasmustikka

Arktiset Aromit ry järjestää loppuvuoden aikana valokuvakilpailun, jonka aiheena on mustikka, vuoden 2022 luonnonmarja.

Kilpailun tavoitteena on saada laadukkaita kuvia metsämustikkaa koskevan viestinnän tueksi ja kannustaa viestinnän ammattilaisia hankkimaan aitoja mustikkakuvia kuvaajilta sen sijaan, että käytettäisiin virheellisesti kuvapankkien pensasmustikkakuvia.

Kilpailu on avoin kaikille, siinä on viisi sarjaa ja siihen osallistuminen on maksutonta. Osallistumisohjeet ja säännöt löytyvät löytyvät Arktisten Aromien verkkosivuilta.

Loppukilpailuun valitut kuvat esitellään ja voittajat palkitaan luontokuvaukseen liittyvillä palkinnoilla kesäkuussa 2023 järjestettävässä juhlaseminaarissa. Arktiset Aromit ry ei käytä kuvia muuten kuin kilpailusta viestimisessä. Muusta mahdollisesta käytöstä sovitaan kuvaajan kanssa erikseen kuvakohtaisesti.

Villi metsämustikka (Vaccinium myrtillus) on yksi kotitalouksiemme suosikkimarjoista, mutta myös kaupallisesti merkittävä sekä kotimaassa että vientimarkkinoilla.

Arktisten Aromien toiminnanjohtaja Birgitta Partanen toteaa tiedotteessa, että metsämustikka on arvomarja, jonka ominaisuudet pitäisi pystyä saamaan esiin myös sen hinnoitteluun. Maailmanmarkkinoilla hintaa kuitenkin alentaa villin mustikan sekaannuttaminen viljeltyyn pensasmustikkaan, jonka antosyaanipitoisuus on huomattavasti alhaisempi kuin metsämustikalla.