Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lue Keski-Savo Kesälehti tästä.

Varkaudessa ja Joroisissa koronarokotukset laajenivat THL:n suositusten perässä

Varkaudessa ja Joroisissa on alkanut koronarokotusten laajennukset uusille ikäryhmille. Aikoja on hyvin saatavilla, ja aina kysynnän mukaan, rokotuspäiviä tulee lisää.

Alueella laajennukset menevät THL:n suositusten mukaan eli neljänsiä rokoteannoksia annetaan lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70–79-vuotiaille.

Tärkeimpänä syynä rokotusten laajentamiselle on kansalaisten yhdenvertainen kohtelu: nyt kertyneen tiedon mukaan sairaalahoitoisen taudin riski on epidemiatilanteesta riippumatta 70–79-vuotiailla riskiryhmäläisillä hieman suurempi kuin nyt rokotuksiin oikeutetuilla yli 80-vuotiailla, joilla ei ole vastaavia sairauksia.

Lisäksi uudet tarttuvammat ja rokotussuojaa paremmin kiertävät omikronkannat ovat lisääntyneet Euroopassa, vaikka uusienkin viruskantojen leviämistä jarruttaa kesän aikana koronaviruksilla todettu vahva vuodenaikavaihtelu.

Neljänsillä rokoteannoksilla pyritään ennen kaikkea ehkäisemään iäkkäiden sairaalahoitoa ja vähentämään koronaan liittyviä kuolemia.

Neljättä annosta suositellaan 70–79-vuotiailla riskiryhmiin kuuluville, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

Varkaudessa rokotuksiin voi varata ajan sähköisesti kansalaisen terveyspalvelun kautta tai puhelimitse tutusta numerosta 044 444 2585 (ma–ke kello 13–15) sekä takaisinsoittopalvelun kautta.

Joroisissa ajan voi varata sähköisesti kansalaisen terveyspalvelun kautta tai numerosta 017 579 6999 (ma–pe kello 10–13).